tisdag 30 mars 2010

Grüner Veltliner WEBBTV #6

Det har gått ett par veckor sedan men nu är det dags för ett nytt avsnitt av Handalvin.se's webbtv och i detta påskprogram så provar vi "Golser Grüner Veltliner Classic" samt "Schloss Maissau Grüner Veltliner" Två viner i helt skilda prisklasser, men väldigt trevliga båda två på sitt sätt.



Vi önskar alla vår kunder och besökare en riktigt trevlig påsk!

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Supportansvarig Handlavin.se
070-5957713

tisdag 23 mars 2010

Vinet är i Malmö

Den senaste leveransen finns förhoppningsvis snart i Stockholm. För närvarande har den mellanlandat någonstans i Malmö och vi aviserar våra kunder så fort det kommit till Stockholm.

Vårt nya köpstop för nästa leverans är måndagen den 5 april och med beräknad leverans den 12-15 april.

Glöm inte bort vår specialprovning den 17 april som det fortfarande finns platser kvar till. Bokning görs på följande sida:

http://www.handlavin.se/18-specialprovning

Provningen kostar endast 75:- per person och det är ett trevligt sätt att bekanta sig med en del av våra viner och även prova lite delikatesser ifrån Österrike.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Supportansvarig Handlavin.se
070-595 7713

måndag 22 mars 2010

Vårtecken hos Handlavin.se

Det blir väldigt mycket vin, vin och åter vin för min del. Men idag var jag tvungen att ta fram kameran och bevara dessa vårtecken som växer utanför vårt lilla kontor i Hjorthagen.

Jag ser personligen fram emot en lugn och varm sommardag och ett kallt glas Grüner Veltliner.




Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Supportansvarig Handlavin.se
070-595 7713

måndag 15 mars 2010


Specialprovning hos Handlavin.se i samarbete med TeamWinemaster.se så bjuder vi in till en mycket subventionerad vinprovning. Provningen består av Österrikiska viner och delikatesser och äger rum lördagen den 17 april i Stockholm. För mer information besök handlavin.se och registrera dig. Först till kvarn gäller och det är begränsat antal platser. Provningen kostar endast 75 kronor per person och man får max boka två platser.

Besök Handlavin.se för att läsa mer om vår specialprovning.

lördag 13 mars 2010

Dubbelmoral och hyckleri


Att arbeta för en vinbutik som inte säljer sina viner genom Systembolaget i Sverige är nästan som att vara kriminell eller att syssla med pornografi eller knark. Jag måste däremot ge tummen upp för Skatteverket i Ludvika som har varit tillmötesgående och trevliga hela tiden.

Jag minns när jag ringde banken första gången och ville ha kortbetalning i butiken. Vi fick då svaret att "Vi ägnar oss inte åt omoralisk försäljning, tack och hej"

Vi lyckades däremot efter månader av hårt arbete, där jag var nära att gå in i väggen att få kortbetalning i butiken.

Sedan kontaktade vi olika speditionsföretag för att ordna med leveranser direkt till dörren och där fick vi blankt nej ifrån alla de stora företagen och Schenker gav oss svaret att det har en alkoholpolicy som inte gör det möjligt med alkoholleveranser. Men när det gäller Systembolaget så har inte Schenker några alkoholpolicys.

När vi nu senast ville ha fakturabetalning i butiken så fick vi ett "Nej" från bland annat Gothia Financial Group och man kan ju gissa varför?

Det kräver ett enormt tålamod att sälja vin i Sverige och under tiden banker gör omoraliska affärer i Baltikum som kostar bankkundern och skattebetalare pengar så är ett gott glas vin omoraliskt enligt deras mening. Under tiden speditionsbolag antagligen kör över den svenska gränsen med olagliga substanser och vuxenfilmer så är ett gott glas vin omoraliskt.

Sverige är landet där dubbelmoral och hyckleri är en del av vardagen. Får man ner supandet i Sverige genom att lansera fler och fler boxviner på Systembolaget? Försvinner problemen med att folk spelar bort familj och hem genom att staten bland annat placerar ut mest Jack-Vegas maskiner i områden som har störst sociala problem?

Tycker ni att det inte är omoraliskt med ett gott glas kvalitetsvin och att det är för mycket förmynderi i Sverige trots att man är myndig så är sidan "Dubbelmoral och hyckleri" sidan för er på facebook.

Dubbelmoral och hyckleri på Facebook (Extern länk)

tisdag 9 mars 2010

Goda viner till Påsk!


Vår påskbeställning har börjat och sista köpstop för att det skall hinna med är torsdagen den 18 mars. Leverans kommer att ske mellan den 25-30 mars.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Supportansvarig Handlavin.se

Handlavin.se - din vinbutik på nätet

Leverans update 9/3-2010

Vi väntar tyvärr fortfarande på leveransen ifrån Österrike. Det här vintern har inte underlättat leveranserna på något sätt. Vi hoppas att våra kunders vin snart finns på vårt hämtlager eller för utkörning om ni har valt hemkörning.

Vi hoppas att ni har överseende och beklagar om det tar lite tid denna gång med leveransen.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Supportansvarig Handlavin.se
070-5957713

söndag 7 mars 2010

Leverans update 7/3-2010

Beställningen som hade köpstopp den 2 mars, förväntas komma under veckan med leverans mellan perioden 10-14 mars.

Vi har även ett nytt köpstopp i butiken till den 23 april, leverans mellan den 30 mars-4 april.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Supportansvarig Handlavin.se
070-595 7713

fredag 5 mars 2010

Regeringen och kortavgift

Regeringen vill få bort den avgift som en del handlare tar ut vid kortköp.

Handlavin.se tar inte ut någon kortavgift. Men jag tycker samtidigt att regeringen borde tänka på vilka som åter tjänar pengar pengar på kortbetalningen. Det är nämligen bankerna och kortaktörerna. Men regeringen har i alla tider oavsett färg valt att stötta bankerna.

När någon handlar i butiken med ett kreditkort så tappar vi nästan våra marginaler helt då banken och kortföretagen sammanlagt tar cirka 7 procent och det är hutlöst. Då kan ni föreställa er vad som händer för en tobaksaffär när någon kommer in och vill köpa Expressen med ett VISA-kort. Men bankerna kan fortsätta med investeringar i Baltikum och annat skumrask för regeringen backar alltid upp dem i slutändan.

Läs mer på DN.se och SvD.se

Rolig annons


Idag hittade jag en rolig annons på blocket.se där avsändaren tycker att vin&spritcentralen (punkt) com är ett bättre namn än bland annat handlavin.se

Personligen tycker jag att namnet låter lite östland eller ett företag som ägs av Svenska staten och vi skulle inte vilja ha det namnet på butiken.

Med vänliga helg hälsningar

Peder Molin
Supportansvarig Handlavin.se

Fakturabetalning

Vi är idag mycket glada över att erbjuda ett helt nytt betalningsalternativ. Eftersom vi inte skickar våra paket med "Posten" så har vi inte kunnat erbjuda betalning via postförskott.

Men nu som en ytterligare service så erbjuder vi betalning genom faktura.

Fakturan skickas hem per post och ni har 14 dagars betalningstid. Vi tar ut en liten service avgift på detta som ligger på 29 kronor där pengarna går till portokostnad samt en kreditupplysning. Vi hoppas att många kommer välja detta betalningsalternativ då man slipper uppge kortnummer etc, något som många tycker är enormt krångligt.

Om man har betalningsanmärkningar så rekommenderar vi er att välja kortbetalning eller kontakta oss per telefon för att få göra en förskottsbetalning. Det finns alltid ett bra betalningsalternativ hos Handlavin.se

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Supportansvarig Handlavin.se
070-595 7713

tisdag 2 mars 2010

Handlavin webbtv #5 Muskat Ottonel

I veckans avsnitt så är det druvsorten Muskat Ottonel som diskuteras och vi provar även Gaudiums Muskat Ottonel för 91:- och på slutet av programet så kommer jultomten med en stark liten present till kaffet.