tisdag 27 april 2010

Leverans update 27/4-2010

Vinbeställningen som hade köpstopp den 19 april har kommit till Sverige och beräknas att ankomma till Stockholm i morgon onsdag den 28 april. Vi kommer att avisera våra kunder så fort vinet anländer.

Skål!

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Supportansvarig Handlavin.se
070-595 7713

onsdag 21 april 2010

Vinjournalistik, vinimportörer och SB

Systembolagets VM i bag-in-box

Året är 2010 och det finns butiker som satsar på hyllmeter efter hyllmeter med bag-in-box viner. Jag har svårt att förstå hur man kan överhuvudtaget säga att man värnar om folkhälsa när man som butik säljer långt över femtio procent boxviner. Jag är dock inte motståndare mot plastpåsar med vin och skall erkänna att är det sommar och varmt så kan jag även köpa en box för att ta med ut i skärgården, men denna enorma mängd (nästan 200 boxar i sortimentet)

Varför ägnar sig också många vinjournalister till att kalla viner som kostar 49 kronor för fynd och frågan är om det är innehållet och kvalitén på vinet som är ett fynd eller att man kommer få en jäkla bra baksmälla för 49 riksdaler.


Sortimentsprovningen och journalister

I helgen hade handlavin.se sortimentsprovning och trots mailande till många av landets tidningar så fick vi endast svar av Jens Dolk på SvD.se (som tyvärr var upptagen) Joel Linderoth på alltommat/vinvin.se och BKWine. Vi fick även svar från en person på tidningen Livets Goda trots ett tiotal utskick till olika personer på tidningen.

Det man kan fråga sig är om många vinjournalister har en rädsla att inte längre bli inbjudna på storstilade middagar och provningar av landets vinimportörer eller att Systembolaget skulle vända dem ryggen?

Vinimportören – vinjournalistens bästa vän?

Det är allmänt känt att vinimportörer bjuder in till specialprovningar och det händer att det är fina kockar som gör maten och ibland bjuds det även på lite för mycket vin. Vad skulle hända om vinjournalisten sedan skulle börja skriva dåligt om företagets viner? Kommer han/hon bli inbjuden igen eller kommer importörerna titta snett på denna journalist?

Nästa gång du läser en vinspalt i en tidning, ber jag dig att också tänka på vinannonserna runt omkring artikeln och vad vinimportörerna har för maktposition mot den som skriver artikeln/tidningen.


Vi är en mycket liten aktör, men det finns en stor aktör på marknaden (AWC) som också verkar ha en stor passion för vinet. Inte ens denna aktör verkar vinjournalister eller andra journalister bry sig om trots att deras försäljning är så hög så det borde kännas intressant.

Hur kan det komma sig att vinsortimentet enligt en del vinjournalister är så intressant på Systembolaget men inte från oss aktörer som säljer vin lagligt på nätet inklusive skatter.

En frilansande vinjournalist skrev på sin blogg en liten notis om oss när vi startade, att vi hade ett litet utbud och hade okända producenter för henne. När vingårdarna Gobelsburg, Gsellmann & Hans, Bründlmayer, Rabl, Kracher, Loimer etc lanserades på Systembolaget, kände då alla landets vinjournalister till dessa producenter så bra om ni aldrig provar något nytt?

Skall vi vinbutiker på nätet bara välja viner som redan finns på Systembolaget? Vad är då meningen med oss som butik om vi har samma viner som Europas största butik av dussinviner.

Avslutad prenumeration

Jag valde faktiskt för några veckor sedan att avsluta min prenumeration på en av Sveriges äldre vintidningar då denna tidning valt att kritisera Systembolaget ganska mycket under årens lopp men aldrig vågar skriva om oss aktörer som säljer vin lagligt på nätet. Vi aktörer som i många fall erbjuder viner som aldrig annars skulle blivit kända i Sverige eller har för liten kvantitet att finnas på Systembolagets 420 butiker och sedan bli kallade för fynd om vi är tillräckligt billiga med vinet.

Systembolagets fantastiska sortiment

I skrivande stund så finns det på Systembolagets ordinarie sortiment fyra röda viner från Österrike. Men det som är intressant är att när man kallar lagerstatus på dessa viner som är i prisklassen 85-1452 kronor så är det bara tre viner som finns någonstans överhuvudtaget och det ena vinet finns det 2 flaskor av på Regeringsgatan i Stockholm, det andra vinet kan du få tag på en flaska av i Malmö och det tredje vinet finns det tydligen 34 buteljer av på Regeringsgatan.


Handlavin.se har 23 röda viner för närvarande i sortimentet och det kommer fler producenter hela tiden i vårt sortiment.

Systembolaget och mutaffärer

Något jag nästa gång kommer ta upp när min tid räcker till är Systembolagets inköpsprocesser och hur vinet hamnar på hyllan. Jag kommer även ta upp en del kring inköpen som jag kan anse är som uppbyggt för mutskandaler även i framtiden inom SB.


Vad gör Systembolaget för att få människor att bry sig mer om innehållet än att man skall trycka i sig en 3-liters påse och sedan kanske få en annan påse med dropp i armvecket efter för hög konsumtion under för lång tid/många år? Varför går ett icke vinstdrivande företag med nästan 1 miljard i vinst?

Vi butiker på nätet

Jag tror att vi och även andra butiker på nätet har en stor passion för att förmedla goda kvalitetsviner. Frågan är finns den passionen även i ett statligt företag där du fått en grön skjorta och byråkratin och vinstintresset är det viktigaste i slutändan och detta är helt min egna tolkning.

Systembolaget är fortfarande billigast om du vill bli onykter och detta är något vi inte tänker ändra på. Vi arbetar för en mer civiliserad dryckeskultur där man skall lära sig att uppskatta innehållet mer!

Jag har arbetat mycket med journalister tidigare i mitt liv. Det finns två saker som man ogillar att kritisera och det är vårt kära alkoholmonopol samt spelmonopol i landet. Personligen tycker jag att vi har en skrämmande dålig journalistik i Sverige och att det handlar mest om att smutskasta och aldrig publicera all fakta utan bara låta oss höra den enas sida. Denna i mina ögon dåliga journalistik har även smittat av sig på morgontidningarna mer och mer och smyger sig in bland de övriga artiklarna.

Om ni tycker att det är för mycket omyndighetsförklarande mot vuxna människor i Sverige så är mitt råd att stödja någon av de seriösa aktörerna på nätet som säljer viner. Jag tror att det är en del av deras passion och att passion är så mycket bättre än byråkrati.


Peder Molin
Supportansvarig Handlavin.se

måndag 19 april 2010

Handlavin.se's sortimentsprovning 19.00

Lite rörliga bilder från sortimentsprovningen lördagen den 17/4-2010 klockan 19.00 i Stockholm.


Gsellman & Hans

Peder Molin, supportansvarig på Handlavin.se berättar mer om den nya vinproducenten Gsellman & Hans i Handlavin.se's sortiment som tidigare är känd från Systembolaget.


Handlavin.se's sortimentsprovning 16.00

Lite videobilder från vår sortimentsprovning lördagen den 17/4 klockan 16.00 i Stockholm.


Handlavin.se's sortimentsprovning 13.00

Det var verkligen en underbar helg även om den var stressig. Här lite videoklipp från sortimentsprovningen som vi hade klockan 13.00 den 17/4-2010 i Stockholm.


Handlavin webbtv #7

Det har varit ett par veckor sedan sist, men nu är vi tillbaka med ett nytt avsnitt av vår webbtv och den här gången tittar vi närmare på betygsättningen när runt hundra personer besökte oss på vår sortimentsprovning den 17 april i Stockholm.


söndag 18 april 2010

Handlavin.se's sortimentsprovning

Vi tackar alla som besökte oss i helgen och under dagen var det ungefär hundra personer som provade våra viner. Vi kommer inom kort med både bilder och rörligt material från provningen. Det var en lång helg, men det var jätte trevligt och mer information kommer inom kort.

Anders Granström var en som besökte oss och har redan skrivit om oss på sin blogg SuperAndy. Tack så mycket Anders för de fina recensionerna och det var mycket trevligt att du besökte oss.

Läs mer på SuperAndy.se (extern länk)

torsdag 15 april 2010

Handlavin.se billigare än Systembolaget

Vinet från den kända vinmakaren Gsellman & Hans som många känner till från Systembolaget är ny vingård hos Handlavin.se och med detta så blir vi fyra gånger så bra som Systembolaget.

Vi erbjuder ett lägre pris på "Blauer Zweigelt" från Gsellman & Hans än Systembolaget och vi erbjuder även tre andra viner från denna fantastiska vingård som inte Systembolaget har i sitt sortiment.

Med detta så kan vi äntligen visa att vi erbjuder Österrikiskt vin mer prisvärt än du finner på Systembolaget. Vårt motto är däremot inte annars att ha samma viner som det statliga monopolet och vårt motto är att erbjuda produkter som man inte kan finna i Sverige.

Vinerna som vi erbjuder från Gsellman & Hans är följande:






Gsellman & Hans Blauer Zweigelt

Handlavin.se 79:- (Systembolaget 85:-)












Gsellman & Hans Blaufränkisch

Handlavin.se 96:- (Varan finns ej på Systembolaget)








Gsellman & Andreas Gabarinza
Vinet är familjens son Andreas egna konstverk som visar att den kommande generation kan sätta sin prägel på vinerna och erbjuda exklusivt vin.
Handlavin.se 249:- (Varan finns ej på Systembolaget)









Gsellman & Hans Weissburgunder

Handlavin.se 96:-

onsdag 14 april 2010

Handlavin.se's vinprovning

Det börjar dra ihop sig till Handlavin.se's specialprovning där ni får prova tio olika viner ur sortimentet. Det har varit massor att göra inför denna provning och det finns fortfarande ett fåtal platser kvar till klockan 19.00 för endast 75:- /per person som är ett rent lockpris.

Registrera dig på Handlavin.se och köp dina platser för årets mest generösa vinavsmakning/provning.

Besök bokningssidan (länk till handlavin.se)

Nästa beställning


För att man skall hinna med nästa leverans så är köpstopp nu på måndag den 19 april och leverans sker runt den 27-30 april.

Fler och fler har upptäckt nu när det börjar bli varmt och skönt ute vårt fantastiska vår och sommarvin av druvsorten Grüner Veltliner på 3-litersbox för endast 139:-

Leverans update 14/4-2010

Vinet kom under dagen och vi har aviserat våra kunder att vinet har anlänt.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Supportansvarig Handlavin.se
070-595 7713

Leverans update 14/4-2010

Vinet har anlänt till Stockholm, men ligger fortfarande på ett distributionslager. Vi hoppas att under onsdagen få vinet levererat och utlämning börjar i så fall omgående. Mer information inom kort.

Nästa köpstop är den 19 april och leveransen beräknas komma den 27 april till Stockholm.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Supportansvarig Handlavin.se
070-5957713