fredag 26 augusti 2011

Köpstopp 14/9

Nästa köpstopp är lite senare än vanligt och är onsdagen den 14 september klockan 23.59 med beräknad leverans onsdagen den 21 september.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
http://www.handlavin.se


Leveransupdate 26/8

Beställningar med köpstopp onsdagen den 24 augusti lämnade Österrike på torsdagsmorgonen. Beräknad leverans är onsdagen den 31 augusti.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
http://www.handlavin.se

tisdag 23 augusti 2011

En legend slutar med vin-teve

Gary Vaynerschuk är en legend inom vinbranschen och allt började med hans fars vinbutik som nu är en stor lönsam vinbutik på nätet. Han har varit en stor drivkraft för många som arbetar på nätet oavsett om det är med vin eller något annat. Med sina 1000 tv-avsnitt på webben under namnet WinelibraryTV där han hade som vana att aldrig stänga av kameran oavsett om det ringde i telefonen.

Det är många som uppskattar honom och många av hans fans/idoler är inte ens speciellt förtjusta i vin utan han är lite av internets rockstjärna. Han har även varit flertal gånger i Sverige och pratat inför fulla läktare.

Gary har också hunnit skriva böcker och den första boken gav tydligen honom en deal på över 1 miljon dollar med bokförlaget. 


Efter det tusende avsnittet av WinelibraryTV så blev det en ny TV-show vid namn Daily Grape men den har inte blivit lika långvarig. Han har gjort mycket för vinjournalistiken även om man inte kan tro det när man läser många av våra kvällstidningar och morgontidningar som hyllar bag-in-box viner. Jag kommer sakna honom i rutan även om jag långt ifrån följer allt han skriver och säger. Men jag skulle inte bli förvånad om man snart ser honom i nya sammanhang då Amerikaner sällan vill sluta att synas. Jag skulle personligen även bli ledsen om han helt och hållet försvann med sin underbara energi och vilja att förändra.

Gary är också känd för att sluta sina tv-avsnitt med meningen.

"You, with a little bit of me, we're changing the wine world,




Här ett litet exempel på hur det kan bli när man sätter en galen Amerikan framför kameran i en snöstorm samt ett exempel på hans energi när han står på scen i Stockholm och föreläser.











Aqua Vitae skriver om vårt vrakfynd

Vinbloggaren Magnus Reuterdahl är en flitig vinbloggare som utöver sitt arbete som arkeolog har stort tycke för fina viner och är dessutom väldigt förtjust i viner från Österrike.

Bloggen som heter Aqua Vitae - Livets vatten är alltid läsvärd och han skrev även om vår nedsäkning av sex flaskor vin på havets botten häromdagen.

Vi tackar så mycket för att du uppskattar vårt lilla experiment och med tiden får vi se om det var lyckat eller mindre lyckat att låta vinerna ligga på endast 8 meters djup i Östersjön.

Läs Aqua Vitae om Handlavin.se's vrakfynd.

Köpstopp 24/8

Det börjar närma sig köpstopp i butiken och när köpstopp har skett så packas dom sista varorna.

Köpstopp är idag onsdag den 24 augusti klockan 23.59 och på morgonen torsdagen den 25/8 så lämnar lastbilen Österrike på väg mot Sverige. Beräknad leverans är den onsdagen den 31 augusti.

För er som inte prenumererar på vårt nyhetsbrev så kan ni läsa vårt senaste nyhetsbrev här:

Handlavin.se - Nyhetsbrev  (Klicka här för att läsa nyhetsbrevet)

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se
008-517 85 773

Handlavin.se - Din vinbutik på nätet

söndag 21 augusti 2011

Äntligen höstens första nyhetsbrev

Då var äntligen höstens första nyhetsbrev igång. Det har varit en lång väntan efter sommaruppehållet och förra veckan väntade vi bara på att det skulle bli klart med vår nya betalfunktion.

Nu erbjuder vi även fakturabetalning och det känns väldigt bra med fler betalalternativ.

Njut av vårt första nyhetsbrev för hösten och på handlavin.se kan du registrera dig helt gratis enbart för nyhetsbrevet och få massor av spännande erbjudanden. Läs vårt senaste nyhetsbrev, klicka här!

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se

måndag 15 augusti 2011

Der Böse Geist - Lumpazivagabundus



Vårt lantvin Lumpazivagabundus har redan fått mycket frågor om sitt namn. Är man född i Österrike så känner man till historian om Lumpazivagabundus som man även fått läsa i skolan.

Pjäsen skrevs av Johan Nestroy i Wien 1833 och pjäsen bjöd på mycket sarkasm och skratt. Pjäsen följer tre hantverkare som lever omoraliskt och skandalöst. Pjäsen utspelar sig i Tyskland, Tjeckien och sedan i Österrikes huvudstad Wien.



Den första filmatiseringen gjordes 1919 och har sedan spelats in sammanlagt sex gånger. Nedan ett klipp ifrån Lumpazivagabundus från 1936.



Nya funktioner i butiken

Vi har haft under sommaren lite semesterstängt för att hinna vila upp oss och även göra handlavin.se ännu bättre. Handlavin.se har fått lite nya färger och utseende och även en del nya funktioner.




Boxvin blir glasflaskor

Det finns inga vettiga vinskribenter som egentligen gillar bag-in-box. Det som får dom att skriva om bag-in-box viner är för att dom måste. Bag-in-box står för över 60 procent av den totala vinförsäljningen i Sverige och skribenterna skulle få sparken från tidningarna om dom bojkotta denna produkt.

Därför väjer dom att sätta betyg på dessa boxar som dom själva antagligen aldrig skulle gå och köpa.

Det behöver inte vara något fel på vinet som man tappar över på en 3-liters platspåse. Men det många inte vet är att det är en otroligt dålig konstruktion för vin.  Man tar ofta och tillsätter extra mycket svavel i en bag-in-box för att dom skall kunna stå i en varm butik.

Det finns viner på box i Sverige som har visat sig att endast 2 glas överskrider det rekommenderade dagisintaget av svavel. Men trots att man tillsätter mer svavel så sätts det datum på alla boxar som säljs och man rekommenderar inte att ett boxvin skall vara äldre än 6 månader i oöppnad förpackning.

Detta under tiden billiga lantviner och övriga viner klarar sig under flera år eller mer i en glasflaska.

Vår yrkes stolthet har därför fått oss att inte mer sälja bag-in-box. Vi vill inte sälja en produkt som vi tycker har en bristfällig konstruktion. Vi dricker gärna billiga och prisvärda viner, men länge leve glasflaskan.





Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se
08-517 85 773

söndag 14 augusti 2011

Vrakvin

Under sommaren 2010 bärgades det över 100 flaskor Champagne ifrån havets botten i Ålands ytterskärgård. Vinet som är från 1800-talet har klarat sig utmärkt på 50-meters djup och två flaskor har hittills sålts och inbringat 500.000 ungefär.

Handlavin.se vill inte vara sämre och börjar därför med vraklådan med trolig säljstart 2016.




Nytt köpstopp 24/8-2011

Då var vi äntligen igång efter ett långt sommaruppehåll. Vårt första köpstop är onsdagen den 24 augusti (24/8-2011) med beräknad leverans 31 augusti.


Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se 08-517 85 773