Pumpasoppa (kürbiscremesuppe) 4 portioner
600 gram pumpa
6 dl buljong (grönsaksbuljong) 3/4 av en tärning
Smör
1 halv gul lök
2,5 dl grädde (matlagningsgrädde alternativt vispgrädde)
1 dl Crème-fraiche kokbar 34 %
Salt, peppar och pumpkärneolja
Instruktioner: Koka upp 6 dl grönsaksbuljong. Hacka grovt löken och bryn den rikligt med smör på relativt låg värme så att den endast får ett litet skimmer (skall ej få stekyta) och häll ner löken i buljongen. 600 gram pumpakött vägs av och skäres i småbitar och bryns även denna mycket hastigt så att det ej skapas någon stekyta och tillsätt även pumpa-bitarna i buljongen. Tillsätt cirka 2-2,2 deciliter av grädden med buljongen om ni använder vispgrädde, vid matlagningsgrädde tillsätts hela förpackningen. Koka upp ingredienserna 15-20 minuter tills pumpan är lätt att mosa. Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt cirka 1 deciliter Crème Fraiche och sjud endast soppan så att den återfår sin värme. Smaka av soppan och krydda med salt och peppar efter eget önskemål.
Garnering och smakhöjare: Garnera försiktig med lite pumpkärneolja (Kürbiskernöl) från Steiermark som ger ett vackert skimmer och höjer smaken på soppan. Har man använt vispgrädde i matlagningen så kan man även vispa upp mycket lätt (ej till konsistensen av vispgrädde) och garnera soppan vackert.
Betyg på soppan smakmässigt: 5 av 5
Dryckestips: En torr Grüner Veltliner alternativt Riesling med mycket syra skulle passa utmärkt till denna soppa.
http://www.handlavin.se/vita-viner/166-urban-gruner-stagard.html Urban Grüner Veltliner 109,-
http://www.handlavin.se/vita-viner/167-urban-riesling-stagard.html Urban Riesling 109,-
Med vänliga hälsningar
Peder Molin
Handlavin.se
070-595 7713
600 gram pumpa
6 dl buljong (grönsaksbuljong) 3/4 av en tärning
Smör
1 halv gul lök
2,5 dl grädde (matlagningsgrädde alternativt vispgrädde)
1 dl Crème-fraiche kokbar 34 %
Salt, peppar och pumpkärneolja
Instruktioner: Koka upp 6 dl grönsaksbuljong. Hacka grovt löken och bryn den rikligt med smör på relativt låg värme så att den endast får ett litet skimmer (skall ej få stekyta) och häll ner löken i buljongen. 600 gram pumpakött vägs av och skäres i småbitar och bryns även denna mycket hastigt så att det ej skapas någon stekyta och tillsätt även pumpa-bitarna i buljongen. Tillsätt cirka 2-2,2 deciliter av grädden med buljongen om ni använder vispgrädde, vid matlagningsgrädde tillsätts hela förpackningen. Koka upp ingredienserna 15-20 minuter tills pumpan är lätt att mosa. Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt cirka 1 deciliter Crème Fraiche och sjud endast soppan så att den återfår sin värme. Smaka av soppan och krydda med salt och peppar efter eget önskemål.
Garnering och smakhöjare: Garnera försiktig med lite pumpkärneolja (Kürbiskernöl) från Steiermark som ger ett vackert skimmer och höjer smaken på soppan. Har man använt vispgrädde i matlagningen så kan man även vispa upp mycket lätt (ej till konsistensen av vispgrädde) och garnera soppan vackert.
Betyg på soppan smakmässigt: 5 av 5
Dryckestips: En torr Grüner Veltliner alternativt Riesling med mycket syra skulle passa utmärkt till denna soppa.
http://www.handlavin.se/vita-viner/166-urban-gruner-stagard.html Urban Grüner Veltliner 109,-
http://www.handlavin.se/vita-viner/167-urban-riesling-stagard.html Urban Riesling 109,-
Med vänliga hälsningar
Peder Molin
Handlavin.se
070-595 7713
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar