tisdag 1 juni 2010

Posten=DDR


Svenska Posten ägs av den svenska och danska staten. Jag antar att danskarna däremot inte har något att säga till inom företaget då posten vägrar att leverera vinlådor till våra kunder i Sverige. Per Gudmundson på SvD.se skrev en artikeln i början av 2009 med rubriken "Vissa monopol tycks vara extra känsliga" Ni kan läsa hela artikeln här på SvD.se (extern länk)

Jag tycker att det känns både tråkigt och ledsamt att Posten försöker sätta käppar i hjulet för oss som säljer vin lagligt på nätet. Vi får ofta mail från potentiella kunder i landet som undrar varför vi inte levererar till deras ort. Jag tycker att det är konstigt att vår vinförsäljning är godkänd enligt svensk lag och att vi är registrerade hos Skatteverket och betalar 21,58 kronor alkoholskatt per liter vin, men ändå möts av fördomar både inom svenska bankväsendet och speditionsbiten. Posten borde byta logotyp till ovanstående och eftersom DDR är avvecklat så kan dom nog få ta över detta vapen. Sprid det här till vänner och bekanta om hur ett företag som bara vill värna om en mer spännande och bättre vinkultur är totalt oaccepterat i landet Sverige.

Jag är trött på att man känner sig kriminell i landet Sverige under tiden många företag får lura oss svenskar hur mycket som helst utan att något konsumentskydd kan göra något.

Det är dags att andra journalister än Per Gudmundson på Svenska Dagbladet står upp för oss seriösa vinaktörer men ni kanske har fullt upp med att skriva om bröllopet och Lars Wilks?

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Supportansvarig Handlavin.se
070-595 7713

posten

1 kommentar:

  1. Inte ett dugg förvånad. Men kanske skulle ni kontakta danska posten och informera dom om sakläget. De är nog inte so glada över att höra att svenska posten missar affärsmöjligheter.

    Grüner Weltliner finns det många utmärkta och de kostar nästan ingenting. Müller Thurgau Rheinhessen ett tyskt motsvarande. Två utmärkta vita till priser som svenskarna inte kan föreställa sig.
    Att ta ett glas vitt här i Österrike kostar cirka 25 kr jämfört med 80 kr hemma i Sverige.

    Det märkliga med svenskarna är att de tycks gilla sitt Monopol.... Det är det socialistiska arvet antar jag.

    SvaraRadera