torsdag 13 oktober 2011

Österrikisk vindag

Handlavin.se var på den Österrikiska vindagen nu i onsdags på Grand Hotel i Stockholm. Det var över 50 producenter som var på plats från Österrike och vi träffade massor av underbara vingårdar som delar vårt intresse för goda viner ifrån Österrike.

Det var Austrian Wine Marketing som arrangerade vindagen och något jag reagerar på är att det verkar som man inte vill att svenska folket skall få prova viner ifrån Österrike. Det var nämligen bara Systembolags-folk, vinimportörer, vinskribenter, krögare och lite andra deltagare som lyckats nästla sig in.

Eftersom Handlavin.se säljer viner till privatpersoner så hade vi blivit ordentligt tillsagda att vi inte fick bjuda in några som helst kunder. 

Den Franska vindagen och den Italienska vindagen är exempel på dagar där man även har en konsumentdag. Men när det gäller viner från Österrike skall tydligen inte privatpersoner med vinintresse få prova viner med druvsorter som Zweigelt, Blaufränkisch, Merlot, Pinot Noir mfl. utan skall tydligen nöja sig med Grüner Veltliner som finns på hyllorna hos Systembolaget.

Jag hoppas att "Austrian Wine Marketing" tar och tänker igenom vad dom egentligen vill åstadkomma och när det är dags om två år igen så kommer vanliga privatpersoner som älskar viner från Österrike stå och banka på dörren till Grand Hotells vinterträdgård.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se

-Sveriges bredaste utbud av viner ifrån Österrike -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar