tisdag 24 januari 2012

Bauer Pöltl

Då var det dags för äntligen en ny vingård i sortimentet och jag reste runt i Österrike under oktober månad och provade massor av fantastiska viner från vingårdar i Burgenland. Jag fastnade under denna resa för vingården Bauer Pöltl som ligger i det så kallade Blaufränkischland och det är en vingård som även har en del viner av biologiska druvor.

Tyvärr har jag inte hunnit översätta intervjun jag gjorde med pappan i familjen men jag lyckades ställa några frågor eftersom jag hade kameran med mig.

Vi har valt ut två viner till en början från denna vingård och det är självklart en Blaufränkisch man måste ha med från denna region. Vi har även valt ut en Cuveé som enbart är gjord på biologiska druvor bestående av Blaufränkisch, Zweigelt och Cabernet Sauvignon.

Vinerna är följande:

Blaufränkisch Hochäcker 2009 som har aromer av mörka bär, lite kryddig ton och en lång och fin eftersmak på tungan. Vinet har en alkoholhalt på 13 % och en mycket liten sötma på 1,8 gram per liter. Pris: 149:-

Klicka här för att komma direkt till Blaufränkisch Hochäcker 2009 <-------


Domus Petri 2010 är en cuveé på druvsorterna Blaufränkisch, Zweigelt och Cabernet Sauvignon och druvorna är enbart biologiska druvor. Färgen är granatröd med dofter av körsbär och plommon. Vinet har en mycket rund och fin karaktär. Alkoholhalten ligger på 13 % och här finns det inte mycket till sötma med sin 1 gram restsocker per liter. Pris: 149:-

Klicka här för att komma direkt till Domus Petri (Biologiskt-vin) <-------

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se

Samtliga viner säljs inklusive svensk alkoholskatt och svensk moms. Handlavin.se har det bredaste utbudet av röda viner ifrån Österrike.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar