söndag 25 november 2012

Vilken fantastisk vecka!

Veckan började med att vinbloggen Svenssonsmakaren i måndags hyllade vinglasen från Zalto med rubriken Zalto La vista Baby och skriver följande bland annat:

Efter att ha snurrat glasen några gånger är jag fast, trodde aldrig att diff serien skulle kännas "klumpig" men det här är i en klass för sig, nu gäller det bara att övertala frun om detsamma

Hela inlägget går att läsa här:  http://svenssonsmakaren.blogspot.se/2012/11/zalto-la-vista-baby-denna-vecka-lagger.html

Foto: David Lindén http://svenssonsmakaren.blogspot.se/När vi ända är inne på de otroliga glasen från Zalto så skriver vinfantasten och vinbloggaren Lessrof följande:

Glaset vi dricker ur är bordeauxvarianten från Zalto. De smäckra formerna, den tunna kanten, lättheten och samtidigt väl avvägda tyngdpunkten andas högsta kvalitet och man förstår varför Zalto slagit bl a Riedel på fingrarna vid glasprovningar.
Tack handlavin.se för att vi fick möjlighet att köpa detta i Sverige! Vi har längtat sedan vi först provade Zaltoglas här i somras.


Hela inlägget går att läsa här: http://lessrof.blogspot.se/2012/11/2006-donato-dangelo-aglianico-del.html


Veckan fortsätter med att vinbloggen Aqua Vitae - Livets vatten recenserar vinet Eisenberg Hummergraben från Herrenhof Lamprecht och skriver bland annat:

Jag säger köp, ha kul med det, lagra det, drick det nu, drick det med mat, drick det utan mat – bli en vinnörd och låt dig svepas med:)

Hela inlägget finner du under namnet "En raritet går i graven" http://vinotinto.wordpress.com/2012/11/23/en-modern-raritet-gar-i-graven/

Foto: Magnus Reuterdahl http://vinotinto.wordpress.com/


Veckan fortsätter med att vinbloggen Diderot.se som finns på Twitter under namnet @vinblogg skriver följande om Stagård Riesling Grillenparz 2011 från den lilla vingården i Niederösterreich:

@handlavin Stagård Riesling Grillenparz 2011 Reserve imponerar efter en stund i glaset!

och några dagar senare så är det ytterligare ett vin som hamnat under luppen hos vinbloggaren Diderot på Twitter.

Artisan Wines Sauvignon Blanc är ett fynd! Imponerande och överraskande Sauvignon Blanc från Österrike!

längst till vänster annat fabrikat testas mot de tre munblåsta vinglasen från Zalto


Veckan fortsätter sedan med att Martin Hinterleitner som är en av ägarna till glasbruket Zalto besöker Stockholm och vi får möjligheten att prova en röd och en vit Österrikare i Zaltoglas tillsammans med honom. Han berättar om de munblåsta vinglasen som får andra kända märken att vilja ställa sig i skamvrån. Något vi även kommer börja erbjuda nästa år är glasprovningar där man kan få pröva dessa glas och även jämföra glasen med andra kända varumärken och bilda sig en egen uppfattning om vilket glas man vill lägga sina pengar på. 

Författaren Peder Molin från Handlavin.se provat Herrenhof Lamprecht Pinot Noir i Zalto Burgundy glaset som rymmer 960 ml.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar