söndag 8 september 2013

Österrikisk potatissallad

Österrikisk potatissallad  (4 portioner)

600 gram potatis
60-100 gram lök
2,5 dl grönsaksbuljong (1/4 del tärning)
3 matskedar Äppelcidervinäger
6 matskedar rapsolja
Lite senap
Lite socker
Salt & peppar
Eventuellt rödlök vid serveringKoka potatisen tills den har lagom hård konsistens utan att falla sönder (kokas med skal)

Skala potatisen och skär den i skivor. Hacka löken och blanda samman. Koka upp buljongen, tillsätt lite senap, socker, salt och peppar. Tillsätt även  äppelcidervinäger och rapsolja och låt den bara hastigt koka upp igen. Häll den kokande buljongen över löken och potatisen så att potatisen får dra i sig. Låt gärna potatissalladen stå i kylskåp över natten.Smakförhöjning: 1 msk pumpkärneolja (observera att färgen på potatissalladen inte blir lite angenäm)

Hacka lite rödlök och strö över potatissalladen vid servering. Låter man rödlöken dra över natten så påverkas färgen på potatissalladen. 

Smakbetyg 4 av 5 - Den potatissallad man äter nere i Österrike på en bra restaurang slår denna lite på fingrarna.  Men slutresultatet är fortfarande mycket bra.

Potatissalladen serverades med lite rödlök och jag tillsattes även knapp en matsked pumpkärneolja som smakhöjare.Övrigt: Grillad majskyckling och zucchinipasta med vit balsamvinäger. 
Dryckesförslag: Artisan Pure Welschriesling alternativt Artisan Pure Sankt Laurent

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se
070-595 7713


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar