onsdag 28 maj 2014

Åklagaren har lämnat in sin stämning

I fredags så var det en turbulent dag. Jag höll på att sätta morgonkaffet i halsen när jag slog upp sidan fyra i Svenska Dagbladet och det var en helsida med rubriken "Vinälskare riskerar fängelse".

Det var SvD's ledarskribent Per Gudmundson som hade ägnat denna helsida till mitt fall.Hela artikeln går att läsa på: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/anklagelsen-ar-att-han-har-sitt-foretag-enbart-i-sverige_3588440.svd

Några timmar senare fick jag besked genom min advokat även att åtal var väck mot mig och att åklagare Jonas Svanfeldt hade lämnat in sin stämning mot mig.

Stämningen går att läsa i sin helhet på: http://www.aklagare.se/Media/Nyheter/Atal-for-alkoholhandel-over-Internet/

Åklagare Jonas Svanfeldt som anklagar mig för olovlig försäljning av alkohol, grovt brott anklagar mig dels för i strid med lag sålt vin för ett belopp om minst 246 757 kronor till konsumenter i Sverige. En gärning som enligt åklagaren är gjort med uppsåt.  För detta vill åklagaren dels ge mig ett straff som bedöms som ett grovt brott i straffskalan samt även erlägga företaget med en företagsbot på 250.000 kronor eftersom han anser att jag inte skäligen gjort vad som kan krävas för att förebygga brottsligheten.

250.000 kronor är för mig väldigt mycket och jag har aldrig ägt en summa som denna, när jag köpte min begagnade bil 2004 för 195.00 kronor så skedde detta genom ett billån eftersom jag inte är någon rik människa.

Det man kan konstatera är att Skatteverket har godkänt min verksamhet och gett mig tillstånd för att driva distansförsäljning av alkohol (alkoholskatt) och i samband med detta så har man även informerat Statens folkhälsoinstitut skriftligen att jag blivit registrerat för detta. Statens folkhälsoinstitut är för övrigt den instans som avgör om verksamheten är förenlig med lagen och jag har aldrig blivit kontaktad av någon myndighet om att det jag gjort är icke förenligt med den svenska lagen.

Stödet för mig har däremot varit enormt och jag har aldrig fått så mycket mail, telefonsamtal och kommentarer tidigare där jag fått så mycket stöd. Jag hade utan detta stöd gått under som människa och jag är er för evigt tacksamma för era varma hjärtan.

Att någon vill förstöra och knäcka en människa totalt är för mig oförståeligt och kunde man inte bara från myndigheters sida under alla dessa år bara påpekat för mig att man inte tycker att verksamheten är förenlig med svensk lag. Det hela får mig att tänka på en roman av Franz Kafka och hur liten man är som människa när staten likt David och Goliat driver ett mål för att förgöra en individ.

Nu är det bara att invänta vad som komma ske och jag är oerhört glad över att ha min familj, vänner och flickvän vid min sida som snart blir min blivande fru.

Låst oss avsluta detta inlägg med denna fantastiska dokumentär. Känns det inte igen trots att detta är ett verk som är nästan 100 år gammalt?Med vänliga hälsningar och stor kram till er!

Peder MolinInga kommentarer:

Skicka en kommentar