tisdag 6 oktober 2009

Monopol är sällan bra!

Det är aldrig bra med monopol oavsett om det gäller spel eller alkohol och jag läste för en tid sedan en artikel i tidningen NEO där vinälskaren Per Karlsson försökte ta bort myten om Systembolagets fantastiska sortiment. (Läs artikeln här, extern länk)

Genast så gick Carl B Hamilton (FP) till attack mot Per Karlssons artikel och detta på ett mycket ohövligt och otrevligt sätt. Carl B Hamilton är inte bara Folkpartist utan är även ledamot i Systembolagets styrelse. (Läs Carl´s svar här, extern länk)

Det som är så lustigt med alla undersökningar som Systembolaget gör är att de aldrig går med på att lämna ut sitt material i helhet, utan de väljer bara att publicera delar av undersökningarna.

  • Om Systembolaget gör en SIFO-undersökning, får du aldrig ta del av hela undersökningen!

  • Om Systembolaget anlitar en engelsk vinjournalist som skriver att Systembolaget är fantastiskt och hon får pengar för detta, så du aldrig ta del av hela rapporten, eftersom Systembolaget vägrar till detta.

Det är dags att Systembolaget börjar lägga sina papper på bordet och inte bara publicera halva sanningar om och om igen.

Artikel på Svd om Gårdsförsäljning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar