söndag 18 oktober 2009

Vin och choklad

Vin och efterrätter är en underbar kombination och Österrike som vinland är helt fantastiska på att göra söta viner som blivit exempelvis angripna av Botrytis (ädelröta).

Men Österrikarna gör även den lyxiga drycken Eiswein, där druvorna skördas när det är minusgrader i vingården.

En Trockenbeerenauslese eller en Beerenauslese

Är något som passar till riktiga söta desserter, det som är viktigt är att titta närmare även på hur mycket restsocker vinet har för att kunna anpassa det till desserten, en regel som man ofta har är att vinet skall vara sötare än desserten.

Vill ni lära er mer om Choklad och vin så rekommenderar vi er att besöka en chokladprovning. Har ni några som helst frågor kring vårt sortiment av söta viner så kan ni alltid maila eller ringa oss.

Klicka här för att komma till sortimentet söta viner


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar