torsdag 3 december 2009

Früwirth Steiermark

Jordmånen hos vår vingård Früwirth är vulkanisk och det sätter sin prägel på vinerna ifrån Steiermark som Jens Dolk bara för några månader sedan i SvD.se hyllade.

Läs Jens Dolks artikel om området (Extern länk)

Früwirth har totalt elva hektar vingård med den här fördelningen:

Sauvignon Blanc 15 %
Zweigelt 15 %
Chardonnay 8 %
Gewürztraminer 10%
Welschriesling 13 %
Övriga druvsorter: 39 %Jag personligen blev kär i vinerna från Früwirth redan för ett par år sedan på en stor vinmässa och deras Chardonnay och Sauvignon Blanc påminner inte om något du provat från Frankrike eller Italien eller andra delar av vinvärlden.

Falstaff vinguide som kommer ut årligen nämnde Früwirth i sin utgåva 2005/06 med texten "En av de bästa vingårdarna i vårt land" och Früwirth har fått mycket utmärkelser för sina viner.

Deras Gewürztraminer som vi säljer fick guldmedalj senast i år i AWC Vienna och är ett vitt vin som har bra lagringspotential med sin alkoholhalt på 14 %.Viner från detta område är dyra och det är väldigt hårt arbete i vingården pga terrängen. Utbudet från Steiermark är pinsamt dåligt hos Systembolaget och finns bara i beställningssortimentet och vi är stolta över att dessutom kunna pressa priserna. En Sauvignon Blanc kostar hos SB från 169:- och vi kan erbjuda er en från 133:- alltså 36 kronor billigare än hos Systembolaget och ändå erbjuda kvalitet.
För närvarande har vi fyra viner hos Handlavin.se från Früwirth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar