måndag 14 december 2009

Media och vinförsäljning

Det är konstigt vad media egentligen bryr sig lite om en vinhandlare. I Sverige har Systembolaget monopol på att sälja alkoholhaltiga varor till privatpersoner. Men denna ensamrätt gäller endast inom Sveriges gränser, vilket betyder att ett företag från ett annat EU-land har sin lagliga rätt att sälja vin till privatpersoner. Detta kan man antingen göra på det fula sättet som många tyska firmor gör och låta kunden själv ansvara för transporten. Vad som händer då är att man lägger över ansvaret på kunden att se till att alkoholskatten blir betald. Betalar du inte alkoholskatten så blir det sedan dyra böter + alkoholskatt du får betala.

Handlavin.se som ägs av Pannonische Weingärtner ville däremot göra det enkelt och tryggt för kunden, så vi är registrerade hos Skatteverket i Ludvika och ser till att alkoholskatten blir betald och vi lägger även på svensk moms.

2011-11-29 Ägarbilden har ändrats sedan denna text skrevs 2009 och Best Shopping HB äger handlavin.se

Något som är spännande däremot är att trots att Skatteverket har tagit emot oss med öppna armar och varit mycket trevliga och tillmötesgående så vill nästan inte några banker eller speditionsföretag i Sverige ha en vinförsäljare som kund. Detta är inget unikt för oss, utan det gäller alla vinbutiker som säljer vin på nätet.


Varken Schenker, Posten eller DHL vill leverera vinlådor till privatpersoner och det är därför vi för närvarande bara har leveranser i Stockholm inom postnummer 10-19.

Nästan inga svenska banker vill ge oss ett inlösenavtal, trots att man måste ha ett för att kunna ta betalt på nätet med VISA eller MasterCard.


Det dessa speditionsföretag och banker gör är att dom får oss att känna oss som banditer trots att vårt mål bara är att kunna erbjuda kunder i Sverige kvalitetsvin och nya vinupplevelser. Men dessa speditionsföretag. Hur mycket narkotika och läkemedel, svartsprit och andra förbjudna substanser passerar över gränsen varje år utan att de gör något? Men vin är tydligen värre än allt annat?Varför är det inga problem för banker att tillåta Systembolaget att ta betalt med VISA-kort?

Kan det vara för att deras omsättning med nästan en miljard i vinst om året betyder klirr i kassan för bankerna? Var är deras moraliska aspekter då? Eller var är dom när de lånar ut pengar till höger och vänster och investerar i Baltikum?

Skulle Posten eller Schenker ta emot Systembolaget med öppna armar om de ville erbjuda vinleveranser hem till dörren? Antagligen!Varför skriver inte våra tidningsjournalister i landet om dubbelmoral inom spelmonopol eller alkoholmonopol? Vad får egentligen tidningarna in på annonsintäkter varje år ifrån Svenska Spel och Systembolaget?


Nedan bjuder vi på lite bilder ifrån vackra Burgenland i Österrike och det är bland annat det här som svenska banker och speditionsföretag vill motarbeta. Oavsett om ni handlar av oss eller av någon av våra konkurrenter så är mitt råd att göra det. För att uppleva nya viner och motarbeta översittare som vill förbjuda oss att njuta av ett glas vin.Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Supportansvarig Handlavin.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar