lördag 13 mars 2010

Dubbelmoral och hyckleri


Att arbeta för en vinbutik som inte säljer sina viner genom Systembolaget i Sverige är nästan som att vara kriminell eller att syssla med pornografi eller knark. Jag måste däremot ge tummen upp för Skatteverket i Ludvika som har varit tillmötesgående och trevliga hela tiden.

Jag minns när jag ringde banken första gången och ville ha kortbetalning i butiken. Vi fick då svaret att "Vi ägnar oss inte åt omoralisk försäljning, tack och hej"

Vi lyckades däremot efter månader av hårt arbete, där jag var nära att gå in i väggen att få kortbetalning i butiken.

Sedan kontaktade vi olika speditionsföretag för att ordna med leveranser direkt till dörren och där fick vi blankt nej ifrån alla de stora företagen och Schenker gav oss svaret att det har en alkoholpolicy som inte gör det möjligt med alkoholleveranser. Men när det gäller Systembolaget så har inte Schenker några alkoholpolicys.

När vi nu senast ville ha fakturabetalning i butiken så fick vi ett "Nej" från bland annat Gothia Financial Group och man kan ju gissa varför?

Det kräver ett enormt tålamod att sälja vin i Sverige och under tiden banker gör omoraliska affärer i Baltikum som kostar bankkundern och skattebetalare pengar så är ett gott glas vin omoraliskt enligt deras mening. Under tiden speditionsbolag antagligen kör över den svenska gränsen med olagliga substanser och vuxenfilmer så är ett gott glas vin omoraliskt.

Sverige är landet där dubbelmoral och hyckleri är en del av vardagen. Får man ner supandet i Sverige genom att lansera fler och fler boxviner på Systembolaget? Försvinner problemen med att folk spelar bort familj och hem genom att staten bland annat placerar ut mest Jack-Vegas maskiner i områden som har störst sociala problem?

Tycker ni att det inte är omoraliskt med ett gott glas kvalitetsvin och att det är för mycket förmynderi i Sverige trots att man är myndig så är sidan "Dubbelmoral och hyckleri" sidan för er på facebook.

Dubbelmoral och hyckleri på Facebook (Extern länk)

1 kommentar:

  1. Vad menar du med "Men när det gäller Systembolaget så har inte Schenker några alkoholpolicys" ?

    SvaraRadera