fredag 5 mars 2010

Regeringen och kortavgift

Regeringen vill få bort den avgift som en del handlare tar ut vid kortköp.

Handlavin.se tar inte ut någon kortavgift. Men jag tycker samtidigt att regeringen borde tänka på vilka som åter tjänar pengar pengar på kortbetalningen. Det är nämligen bankerna och kortaktörerna. Men regeringen har i alla tider oavsett färg valt att stötta bankerna.

När någon handlar i butiken med ett kreditkort så tappar vi nästan våra marginaler helt då banken och kortföretagen sammanlagt tar cirka 7 procent och det är hutlöst. Då kan ni föreställa er vad som händer för en tobaksaffär när någon kommer in och vill köpa Expressen med ett VISA-kort. Men bankerna kan fortsätta med investeringar i Baltikum och annat skumrask för regeringen backar alltid upp dem i slutändan.

Läs mer på DN.se och SvD.se

1 kommentar:

  1. Du är korkad om du har ett inlösenavtal där du får betala 7% för att få betalt för dina transaktioner. För dig är det OK att lägga på marginal på dina varor men för en bank är det fult att ta betalt för tjänster som erbjuds. Folk talar om de "stackars handlarna". Många ICA-handlarna i Sverige är förmögna på sina enorma påslag på falukorven, det är OK. När ett finansbolag gör vinst är det stöld. Varför hyllas den som tjänar pengar på korv??

    SvaraRadera