onsdag 16 februari 2011

Omdömen från VinriddarnaSom vi skrivit tidigare på bloggen så provade den svenska sektionen av Vinriddarna sortimentet hos Handlavin.se för några veckor sedan och vi fick även ta del av lite av åsikterna från provningen.


Gaudium Vinum Galos "Blanc de Rouge" har fina bubblor, mycket frukt, skimrar en aning rosa och känns lyxigt. Mycket smak för pengarna! 

Gaudium Blanc de Rouge  98,-

Gaudium Vinum Galos Welschriesling har en lätt citrondoft, en aning rosor och mycket fin frukt i gommen. Passar som aperitif, till sallader, aptitretare, kalv- och fläskkött. 

Gaudium Welschriesling 89,-

Früwirth Welschriesling var en höjdare, fina äppelaromer, kryddig, frisk smak med livlig syra. Ett vin som kan lagras upp till fyra år. 

Früwirth Welschriesling 119,-

Kopfensteiner Blaufränkisch Bründlgfangen är väldigt speciell med sina aromer från den järnrika jorden druvorna växer i. Fruktig för druvsorten, mjuka sköna tanniner (vinet lagras i stort ekfat) och typisk druvsortskaraktär.

Kopfensteiner Blaufränkisch Bründlgfangen  109,-Gaudium Vinum Galos RW 06, en cuvée som är som sammet, mörkröd, lätta fattoner, smak av mörka bär och katrinplommon, ett vin som är fylligt, kraftigt och ändå mjuk. Prova till gås/ankbröst med rödkål, lammracks, mm

Gaudium RW06 119,- 

Golser Merlot&Cabernet Selektion är ett mörk rubinrött vin med lila reflexer, doft av plommonsylt, choklad och körsbär. Smaken är elegant med harmoniska tanniner. Passar utmärkt till kraftigare maträtter.

Golser Merlot & Cabernet Selektion 89,-

Golser Pinos Gris Beerenauslese, druvorna skördas innan de angrips av ädelrötan, vilket ger subtil frukt med blommiga noter både i näsan och i gommen. Passar bra till ädelostar men också till bärkakor.

Golser Pinot Gris Beerenauslese 79,- 

Tack än en gång för att ni valde att prova bitar ur vårt sortiment. 
Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se
070-595 7713Inga kommentarer:

Skicka en kommentar