måndag 15 augusti 2011

Boxvin blir glasflaskor

Det finns inga vettiga vinskribenter som egentligen gillar bag-in-box. Det som får dom att skriva om bag-in-box viner är för att dom måste. Bag-in-box står för över 60 procent av den totala vinförsäljningen i Sverige och skribenterna skulle få sparken från tidningarna om dom bojkotta denna produkt.

Därför väjer dom att sätta betyg på dessa boxar som dom själva antagligen aldrig skulle gå och köpa.

Det behöver inte vara något fel på vinet som man tappar över på en 3-liters platspåse. Men det många inte vet är att det är en otroligt dålig konstruktion för vin.  Man tar ofta och tillsätter extra mycket svavel i en bag-in-box för att dom skall kunna stå i en varm butik.

Det finns viner på box i Sverige som har visat sig att endast 2 glas överskrider det rekommenderade dagisintaget av svavel. Men trots att man tillsätter mer svavel så sätts det datum på alla boxar som säljs och man rekommenderar inte att ett boxvin skall vara äldre än 6 månader i oöppnad förpackning.

Detta under tiden billiga lantviner och övriga viner klarar sig under flera år eller mer i en glasflaska.

Vår yrkes stolthet har därför fått oss att inte mer sälja bag-in-box. Vi vill inte sälja en produkt som vi tycker har en bristfällig konstruktion. Vi dricker gärna billiga och prisvärda viner, men länge leve glasflaskan.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se
08-517 85 773

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar