tisdag 23 augusti 2011

En legend slutar med vin-teve

Gary Vaynerschuk är en legend inom vinbranschen och allt började med hans fars vinbutik som nu är en stor lönsam vinbutik på nätet. Han har varit en stor drivkraft för många som arbetar på nätet oavsett om det är med vin eller något annat. Med sina 1000 tv-avsnitt på webben under namnet WinelibraryTV där han hade som vana att aldrig stänga av kameran oavsett om det ringde i telefonen.

Det är många som uppskattar honom och många av hans fans/idoler är inte ens speciellt förtjusta i vin utan han är lite av internets rockstjärna. Han har även varit flertal gånger i Sverige och pratat inför fulla läktare.

Gary har också hunnit skriva böcker och den första boken gav tydligen honom en deal på över 1 miljon dollar med bokförlaget. 


Efter det tusende avsnittet av WinelibraryTV så blev det en ny TV-show vid namn Daily Grape men den har inte blivit lika långvarig. Han har gjort mycket för vinjournalistiken även om man inte kan tro det när man läser många av våra kvällstidningar och morgontidningar som hyllar bag-in-box viner. Jag kommer sakna honom i rutan även om jag långt ifrån följer allt han skriver och säger. Men jag skulle inte bli förvånad om man snart ser honom i nya sammanhang då Amerikaner sällan vill sluta att synas. Jag skulle personligen även bli ledsen om han helt och hållet försvann med sin underbara energi och vilja att förändra.

Gary är också känd för att sluta sina tv-avsnitt med meningen.

"You, with a little bit of me, we're changing the wine world,
Här ett litet exempel på hur det kan bli när man sätter en galen Amerikan framför kameran i en snöstorm samt ett exempel på hans energi när han står på scen i Stockholm och föreläser.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar