torsdag 8 september 2011

Kantareller och vin

Jag tog några dagar ledigt från storstaden och begav mig ut i skärgården och självklart blev det jakt på lite höstkantareller. Dom gömmer sig som alltid ordentligt, men det blev en härlig talrik med smörsteka kantareller.



När det gäller smörstekta kantareller som är lite lätt saltade hade jag gärna provat Maglock-Nagels Riesling från Kamptal för 125 kronor som har en liten restsötma på 10 g/l per liter.



Hade man gjort en gräddig svampsås med exempelvis en lite lätt röd Entrecote, Rostbiff eller en liten fin bit oxfilé hade jag personlig valt en Zweigelt Selektion för 95 kronor eller om det skall vara riktigt lyxigt en Zweigelt från Gaudium Vinum Galos.


När det gäller smörsteka kantareller så kan det även vara gott med en god öl.

Vintips:



Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se
070-595 7713

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar