tisdag 14 februari 2012

Frikassé med pilgrimsmusslorDet är alla hjärtans dag och det är en dag att fira för att bry sig om sina käresta och även medmänniskor.

Receptet som tillägna dagen är från boken "fisk & skaldjur" från Allt om Mat och är mycket lätt. Boken finns att köpa på bokus för 169 kronor och är  verkligen värd sina pengar!

Klicka här för att komma till boken <-----

Det som behövs är 500 gram laxfilé samt 6 pilgrimsmusslor för 4 personer om det skall vara en förrätt eller för två personer om det är självaste middagen. Salt och peppar efter tycke och smak, 1/2 dl Sherry och en matsked koncentrerad hummerfond. 2 1/2 deciliter vispgrädde samt 2 1/2 deciliter mjölk.

Fisken steks i små bitar och kryddas med salt och peppar. Man steker sedan pilgrimsmusslorna i smör cirka 1 minuter per sida och när det är färdigt så halverar man dom. Därefter skall sherry och fonden kokas ihop och sedan tillsätter man mjölk och vispgrädde och låter det fortsätta koka i cirka 5 minuter.

Sist av allt så tar man pilgrimsmusslorna och laxen och låter dem endast koka i 2 minuter.

I originalreceptet skall man även ha sockerärter, men personligen så tycker jag att dessa sockerärter inte alls passar ihop med vinet som gärna får vara en Grüner Veltliner eller ett torrt mousserande vin.

Vinet finns hos handlavin.se och kostar 129.- Klicka här för att komma till vinet <-----

Skål/Prost!

Med vänliga hälsningar

Peder Molin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar