tisdag 7 februari 2012

Zweigelt Limited 2010

Efter att ha varit däckad i influensan så var äntligen dags att prova ett av vår nya viner. Eftersom näsan inte återhämtat sig helt och hållet ännu så tog jag min kära flickvän till hjälp som brukar ha ett bra smak och doftsinne. Det som fick provas i afton var Golser Zweigelt Limited Edition av årgång 2010. Vinet har redan fått en guldmedalj i Austrian Wine Challenge som brukar förkortas AWC och har fått en poäng på 92,7.

Doftmässigt har den toner av mörka bär och lite russin toner och den är ingen typisk Zweigelt. Smakmässigt har den lite lätta vaniljtoner som avslöjar att den legat på fat och tanninerna är runda. Man återfinner tonerna av russin i eftersmaken och eftersmaken på vinet är relativt lång.

Med det fantastiska priset 97 kronor för ett vin som har tillverkats i endast cirka 500-600 flaskor är det ett vin som verkligen visar upp Österrike och den fantastiska terroir och jordmån dom har i Burgenland.


Vinet serveras gärna till kötträtter även om det på bilden förekommer fisk! Men med lite kraftigare fiskrätter så skulle vinet även fungera bra.

Vinet finns hos Handlavin.se Golser Zweigelt Limited 2010 för 97 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar