tisdag 3 april 2012

Viner på nätet

Att handla viner på nätet blir mer och mer populärt. Varför vi på handlavin.se rekommenderar att handla viner på nätet är för att man skall få ett roligare utbud.

Vi satsar på småskalig produktion under tiden många av våra kära kolleger inte lägger tyngdpunkten på småskalig produktion. Exempelvis storsäljaren i Sverige Umbala sålde 5,4 miljoner liter, SomeZin 3,3 miljoner och J P Chenet 2,5 miljoner liter under 2011.

För att tillverka sådana mängder så krävs det enorma vingårdar och här skiljer sig det genom att man handlar viner på nätet istället. En av våra vingårdar som exempel Artisan Wines tillverkar 13 000 flaskor årligen och har knappt 5 hektar vingård.

Jämför dessa cirka 9750 liter vin mot Umbala som producerar 5,4 miljoner liter vin så förstår man ganska snabbt vad småskalig produktion är och varför man skall handla viner på nätet. Självklart kan man ju tycka att Umbala med sina 3-liter för ynka 159 kronor är fantastiskt och då skall man köpa vinet om man tycker det.

Men det finns människor som gillar ekologiska livsmedel och gärna betalar en slant extra för det. Det finns människor som gillar småskalig produktion och här kan man hitta riktiga fynd viner på nätet om man är ute efter lite charm och en gård där människor är ute och skördar vindruvor istället för maskiner. En värld där man inte behöver GPS-positionering för att hålla koll på allt som händer i vingården. En värld där man inte flyger med flygplan och sprider bekämpningsmedel.

Det är den världen man kan ta del av genom att handla viner på nätet.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar