onsdag 27 juni 2012

Kanonrecension i GPHandlavin.se och många andra vinbutiker på nätet som betalar svensk alkoholskatt och moms har äntligen lyckats hitta till en av de stora papperstidningarna.

Beng-Göran Kronstam (Dagens Nyheter) och Mikael Mölstad (Svenska Dagbladet) har valt att såga vinbutiker som inte säljer sitt sortiment genom Systembolaget utan att överhuvudtaget prova vinerna.

Men Göteborgs Postens vinskribent Thomaz Grehn valt ett annorlunda sätt. GP's vinskribent har provat vinerna istället från 7 stycken seriösa vinfirmor som säljer vin på nätet och där är Handlavin.se en av dom.

Rubriken som är "Vinbutiker på nätet har en roll att fylla" och skriver att priserna, leveransvilkoren, garantierna och inte minst urvalet är schyst. Faktiskt känns Systembolagets utbud ibland mera likriktat än de små djungelbutikerna. Varför tycker exempelvis Systembolaget att vi behöver 18 röda Sydafrikanska boxviner som smakar i stort sett likadant? Så ser inte sortimentet ut hos någon enda seriös nätbutik.

Affärsidén hos de firmor som jag valt att presentera är inte att kränga alkohol som är några ynka kronor billigare än Systembolaget. Däremot är det bra på "viner för folk som gillar gott vin"

När det gäller handlavin.se så skriver Thomaz Grehn att vi är en vinbutik som är en Österrikespecialist som jobbar med småskaliga producenter och intrycket är att vi är roliga, lite udda och vi har viner med hög klass som blandas med budget. Ett chansköp behöver inte kosta skjortan.

Betygen är följande:

5 fyrar - Ingrid Groiss Grüner Veltliner DAC 115:-

3 fyrar - Artisan Pure Sauvignon Blanc 109:-

4 fyrar - Artisan Pure Rose 99:-

5 fyrar - Willi Opitz Pole Position 129:-

4 fyrar - Golser Pinot Noir 2007 95:-

och det ända vinet som inte faller GP på läppen riktigt är:

2 fyrar - Kopfensteiner Blaufränkisch 115:-


Detta betyder betygen: 
5 fyrar = Fynd
4 fyrar = mer än prisvärt
3 fyrar = prisvärt
2 fyrar = knappt prisvärt
1 fyr = köp ej


Vi tackar Göteborgs Posten för en fantastisk artikel där det känns som att man har betygsatt vinerna från de 7 butikerna på ett rättvist sätt. En del viner från butiker har fått dåliga betyg och  Thomaz Grehn har provat samtliga viner innan han betygsatt dem.

Artikeln går att läsa på GP.se http://www.gp.se/matdryck/1.987686--inte-mycket-verkar-giftigt- , men tyvärr så går inte betygsättningen att hitta på nätet utan har endast publicerats i papperstidningen av GP onsdagen den 27 juni. 

Önskar du prova viner från Handlavin.se och arbetar för en tidning så är du alltid välkommen att kontakta oss för varuprover.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se
070-595 7713

Ps. Thomaz Grehn har även en vinblogg vin namn skruvat och korkat <---- klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar