fredag 25 januari 2013

Systembolaget firmafest

Igår torsdagen den 24/1 hade tydligen Systembolaget firmafest på sin kursgård Skarpö och temat var "Charter" och det var livemusik etc.

Att temat var charter får en genast att börja undra om det fanns en platspåse med beställd sprit i respektive stol när man klev in i bussen. Urartade festen sedan med en grym grisfest eller blev det enbart Saxhyttegubbens Blåbär och kanske knåpa ihop något virkmönster med sina diverse föreningar som lobbar för Systembolagets förträfflighet?

När man Googlar "Systembolaget firmafest Skarpö" så är det här ett av resultaten som kommer i topp och det var ju 9 år sedan på den vilda tiden....

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10492983.ab

Nu tycker jag självklart att man skall få ha firmafester. Jag anser att statliga företag/myndigheter skall få hitta på trevliga evenemang för sina anställda.

Däremot vill man gärna att kostnader redovisas på ett snyggt sätt och Sveriges radio var föredömliga när dom 2012 gick ut själva och redovisade vad deras fester kostar.

http://www.journalisten.se/nyheter/sveriges-radios-anstallda-festar-miljoner

Det är alltid bra att redovisa vad man hittar på för något och Säpo hamnade ju lite i blåsväder förra året när tidningarna lyckades finna att man hade haft James Bond fest för 5 miljoner kronor.

http://www.expressen.se/nyheter/sapos-bond-fest-kostade-miljoner/


Här är en lista från Aftonbladet över hur mycket pengar myndigheter har lagt på PR/Kommunikation bland annat och det blir ju fort pengar. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15275963.ab 


Uppdatering 4/2:  

Jag har mailat Systembolagets kundtjänst och det var avdelningen varuförsörjning på huvudkontoret som hade en årlig temakväll och den kallades charter. Det var tydligen 130 personer som träffades för att inspireras med olika läroaktiviteter.

Bandet som spelade under denna aktivitet/temakväll är samma band som hade en spelning när SCB (Statistiska Centralbyrån) hade let's dance-tema tidigare: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15345342.ab


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar