onsdag 6 mars 2013

Österrikisk vindag 1

Den Österrikiska vindagen i Stockholm började redan måndagen den 4 mars och övergick sedan i en större tillställning dag 2 på Grand Hotell och hela vinterträdgården för att alla skulle rymmas. Vi börjar med den Österrikiska vindagen på måndagen som var för vinbloggare, skribenter och kunder senare på kvällen.

Franz Schneider från Artisan Wines landade 10.50 på måndagen och 13.30 tog var det dags för första gästerna.

Magnus Reuterdal och Anne Naumanen var på plats först.

Magnus Reuterdal har träffat Franz Schneider ett flertal gånger, bland annat på EWBC- European Wineblogers Conference och driver vinbloggen VinoTinto.wordpress.com när han inte skriver om vin för DinVinguide samt den mycket stora vinsidan BKWine.com utöver detta så är både Magnus och Anne arkeologer.

Madeleine Landley från Landleys kök i centrum.

Först ut sedan var Madeleine Landley från matbloggen LandleysKök och det kopplades upp kablar, Ipad etc. innan provningen började eftersom Madeleine är fotograf till sitt yrke med väldigt stor passion även för sitt och andras kök.

Nästa gäst var Lisa Lönner Pulkkinen från Husmor Lisa.

Det dröjde inte länge innan Lisa från HusmorLisa även fick ett stort Zaltoglas i handen och fick prova sig igenom samtliga viner från Artisan Wines och ställa frågor direkt till vinmakaren. HusmorLisa.se har ett stort intresse för vinerna från Österrike och driver en väldigt unik restaurang i sitt hem ute på Resarö som jag vi verkligen måste besöka framöver efter att ha tittat på menyn:

http://husmorlisa.se/restaurang-i-mitt-vardagsrum/

Ulf från vinbloggen Red Scream and Riesling

Någon timme senare så kom Ulf från vinbloggen Red Scream and Riesling nerför trapporna till källaren som även besökte vinkällaren tillsammans med vinbloggaren David från Svenssonsmakaren för någon månad sedan http://redscreamandriesling.blogspot.se/2013/02/ett-besok-hos-peder-pa-handlavinse.html

Stig Homskär från vinföreningen Auzone

Innan det var dags för den stora sittande provningen på kvällen så hann även Stig Holmskär från vinföreningen Auzone och som är över 20 år med att att besöka vinkällaren och prata direkt med Franz Schneider under tiden jag själv dukade upp för den stora sittande provningen med 24 personer.

Lite rökt och gravad lax till Franz innan det var dags att inta den stora scenen

18.30 var Franz på hugget igen för att tala inför 24 gäster.

 De första gästerna till den stora sortimentsprovningen började komma klockan 18.00 och fick prata lite i lobbyn med Franz Schneider och efter att vi hällt upp 240 vinglas så var det dags för gästerna att sätta sig några minuter halv sju.

Vinerna som provades var:

Artisan Pure Rosé Frizzante 2012

Artisan Pure Rosé 2012

Artisan Pure Welschriesling 2012

Aritsan Pure Sauvignon Blanc 2012

Artisan Halbturn White 2010

Artisan Pure Zweigelt 2011

Artisan Pure Sankt Laurent 2010

Artisan Neusiedlersee DAC Reserve 2011  (fatprov)

Artisan Halbturn Red 2010

The Artisan 2011

24 sittandes som lyssnade och ställde frågor direkt till Franz Schneider med 240 glas på bordet.Trötta som tusan diskade vi oss igenom alla vinglas och bäddade ner Franz Schneider från Artisan Wines runt 01.00 efter en mycket lång dag för oss det här var ju bara början eftersom vi dag 2 hade nästan 12 timmar framför oss ståendes på hårt golv i vinterträdgården på Grand Hotell för den Österrikiska vindagen nummer 2 som skulle låta närmare 400 personer på sig igenom viner från Österrike.


Följ med "Dag 2" inom kort på handlavin.blogspot.com.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se
070-595 7713

Sveriges bredaste utbud av viner från Österrike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar