fredag 8 mars 2013

Österrikisk vindag 2

Morgonen började med att vi anlände till Grand Hotells vinterträdgård klockan 09.40 efter en lång Österrikisk vindag i vinkällaren dagen innan. Vindagen öppnade för sommelierer, bloggare, vinskribenter och övrigt fackfolk vid klockan 11.00 och det var onödigt tidigt eftersom det var folktomt nästan fram till klockan 13.00

En stor miss från arrangörerna var att man räknade med att inflygna vingårdar skulle stå från cirka klockan 10.00 till minst 20.00 (10 timmar) utan att få någon mat serverad. Själva hade vi tur att vara flera vid våra bord och kunna gå ifrån och handla, dessutom så känner vi till Stockholm och vet var det finns affärer, restauranger i vår kära huvudstad. Kanske var det därför man på eftermiddagen sedan började servera små snittar med vitt och mörkt bröd till alla österrikiska vingårdar som kommit till Sverige för att visa upp sina viner. Men för övrigt var det mycket bra arrangerat på plats.

Vi själva stod vid bord 31 och företräde Gaudium Vinum Galos/Golser Wein med både röda och vita viner från sortimentet och vi hade även tagit med oss en liten bonus som bland annat många från Munskänkarna uppskattade i form av ett eiswein från den mycket kände producenten Willi Opitz.


Vi hade mycket folk vid vårt bort under dagen och inte minst var det intresse för oss klockan 17.00 när dörrarna öppnades för allmänheten och bord 31 & 32 var nog dom ända borden där allt går att handla för svenska vinkonsumenter genom att vi har världens bredaste utbud av Österrikiska viner till privatpersoner.

Låt oss gå igenom dagen:

Det var fullt upp innan öppnandet för alla deltagare att få sina bord i ordning.
Så här fint blev bord 31
Vi upptäckte också att många av vinerna glömdes kvar i bilen och här rings det för att vår chaufför skall vända och komma tillbaka med alla godbitar.Dr. Albrecht Zimburg som är chef för den Österrikiska handelskammaren i Stockholm.


Första besöket vid bordet var Dr. Albrecht Zimburg som är chef för den Österrikiska handelskammaren och vi fick möjlighet att berätta om våra viner och även presentera Franz Schneider från Artisan Wines.


Franz Schneider från Artisan Wines som finns hos Handlavin.se

 Franz Schenider berättar lite mer om sina viner från Halbturn och det här var innan det var proppfullt vid våra bord med människor eftersom det fylldes på mer och mer under dagen. Herbert Gaugl med stor inlevelse i vinerna som alltid.

 Herbert Gaugl som även är känd från TeamWinemaster.se berättar mer om vinerna från Gaudium Vinum Galos och Golser Wein som har sina vingårdar i Burgenland och många av dom med topplägen runt Neusiedlerseesjön.

Susanne Berglund-Krantz från SBKvin.se

Herbert Gaugl får ett trevligt besök av Susanne Berglund-Krantz som han även haft som föreläsare på Restaurangakademien. Susanne blev bland annat "Swedish Sommelier Champion 2004" och arbetar med utbildning, vinskrivande och sommelier. 

Jag själv Peder Molin berättar om Golser "GV" Grüner Veltliner för Stig Holmskär på Auzone.


Två dagar i rad hade vi äran att visa upp våra viner för Stig Holmskär från vinföreningen Auzone som har över 20 år och många hundra medlemmar som har ett stort kunnande om vin. 
Hans Artberg vinskribenten som alltid skriver med inlevelse om viner på artbergomvin.nu.

Det finns vinskribenter och vinskribenter och Hans Artberg som stiftade bekantskap med vinerna från Handlavin.se första gången i stadshuskällaren februari 2013 provade sig igenom samtliga viner från Golser, Gaudium Vinum Galos och Artisan Wines. 

En av Sveriges kanske däremot mest kända vinskribent som ingår i en trio och man ofta ser i televisionen tittade mot vår monter som hastigast när han blev rekommenderad handlavin.se, och fick plötsligt väldigt bråttom av avsluta samtalet och gå åt ett annat hål. Så under tiden modern ehandel med vin inte skrämmer alla så blir visa vinskribenter oehört rädda för handlavin.se :)

Så tack till Hans Artberg som vågade prova våra viner och som varje månad bjuder på ett nytt nyhetsbrev på http://www.artbergomvin.nu/ 

Beerenauslese 2006 Essenz på Sylvaner


Herbert Gaugl häller upp den söta favoriten Gaudium Beerenauslese Essenz gjord på Sylvaner och till höger höger skymtar man Winelist.se som vi hade som grannar och som alltid är trevliga. Winelist.se träffade jag första gången i Österrike på den stora vinmässan på Hofburg 2012 och de var väldigt trevliga mot mig som reste helt ensam och inte kände någon från Sverige. 


Smaskens viner från Artisan Wines


Herbert Gaugl tillsammans med Ann Fogelberg som bland annat skriver för dinvinguide på http://www.dinvinguide.se/ann/Anna Torndahl från Vintweetup Stockholm och Magnus Reuterdahl som är en känd vinbloggare.

En skänk från ovan när jag serverar viner från Artisan Wines.


 Tusen tack för alla dessa dagar och tack till alla våra kunder som stödjer Handlavin.se

Vi har Sveriges bredaste utbud av Österrikiska viner i Sverige och utan oss hade det varit fattigare för alla winelovers som älskar dom mycket potentiella vinerna från Österrike. 

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se
070-595 7713

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar