söndag 7 juni 2015

100.000 i företagsbot

Domen kom i onsdags efter 15 månaders väntan efter husrannsakan på mitt kontor och det var inget litet straff jag fick.

100.000 i företagsböter, 15.000 i rättegångskostnader och villkorlig dom med dagsböter på 200*50 kronor. Det kändes som hela mitt liv föll ihop när jag fick domen mailad till mig av min advokat.

Jag hade hoppats på att bli friad eller åtminstone få ett lindrigt straff eftersom varken Skatteverket, Folkhälsomyndigheten eller våra politiker vet vad som gäller kring lagligheten och det är en otydlighet i lagen som måste tolkas för att eventuellt komma fram till om det jag gjort är olagligt eller ej. 

Hela den här processen på 15 månader har gjort att jag inte haft någon ork att skriva något här på bloggen, men tanken är att skriva en längre summering framöver. Jag har samlat på mig mycket information från polisförhör och inte minst rättegången så det finns mycket att skriva om det.

Men det här blogginlägget är dedikerat till alla fantastiska människor som tycker att jag blivit orättvist behandlad av staten. Bara några timmar efter att jag fick domen så sattes det upp en crowdfunding av en person som jag inte känner sedan tidigare och som redan lyckas få in 5000 euro. Tycker även du att denna dom är orättvist så får du gärna bidra med en liten slant genom att besöka Indiegogo.com:

https://www.indiegogo.com/projects/peder-molin#/story

Crowdfunding på IndieGoGo.com för att betala böter - https://www.indiegogo.com/projects/peder-molin#/story


Pengarna behövs då det är enda möjligheten för mig, som också nybliven pappa, att betala böterna och ersätta kunder som kommer få sitt vin uthällt av polisen utan att jag måste ta ett banklån.

Det har även skrivits en del om det inträffade (dock inte av "traditionell" media) och inte minst har reaktionerna på Twitter varit starka. Nedan följer de artiklar som har skrivits om domen mot Handlavin.se (aka Peder Molin).

Vinhandlare drabbad av statlig överförmynderi - Frihetssmedjan

E-handlare betalar vinhandlares böter och rättegång - Ehandel.se

Nu har domen mot Peder Molin fallit - VinoFino

Vinhandlare bötfälls för näthandel - Drugnews

Forum-tråd på Finewines om det inträffade - Finewines.se - Sveriges bästa vinforum

Nyheter24.se 

Rättsövergreppet mot distanshandlaren Peder Molin - Vinbanken, Anders RöttorpTack till er alla som bidragit till crowdfundingen, till er som hört av er med hejarop, till er som funnits med längs vägen, varit med på rättegången och stöttat mig och min familj. Vi vet inte ännu om detta är slutet på historien - jag håller er uppdaterade!

Varma hälsningar

Peder 
1 kommentar:

  1. Peder!
    Har först idag (23/6) blivit medveten om domen. Slängde in en liten slant från min sida och sprider kännedom om både domen och den crowfunding som är igång, Håll huvudet högt, det här kommer att ordna sig. Trots allt, önskar Dig en god sommar!

    PS

    SvaraRadera