tisdag 16 oktober 2012

Handblåst vs Maskinblåst

Det har varit otroligt mycket att göra för mig när det gäller handlavin.se

Ni kanske har följt vår lilla vinglas historia här på bloggen eller forumet "finewines.se" som är Sveriges seriösaste vinforum.

Nu kan jag bara informera om att historian börjar få ett mycket bättre slut än hur det började!

Det är alltid tråkigt när man skall behöva anmäla något som solklart bryter mot lagen men vi var tvungna ändå att lämna in en anmälan till konkurrensverket.

Vi kommer snart med något helt nytt i Sverige. Något som får oss däremot att inte sakna allt det som detta började med.  Det är något som inte är blåst i en maskin. Det är något som istället är munblåst och verkligen är ett hantverk.

Det är ett märke som få känner till i vårt lilla avlånga land ännu om du inte har mycket höga krav. Det har fått vinskribenten Jancis Robinson på Financial Times att jubla till i en krönika och många andra kända vinpersonligheter delar hennes åsikter.

Det är vinglas från en tillverkare som gjort en total seger i tidningen "Stern" när man testade över 30 glas och hade en mycket professionell jury som utsåg märket som segrare.
 

Glasen kommer snart på handlavin.se och vi kommer snart med mer information även på vår nya site:

http://www.vinglaset.se 

Ps. det här är bara början, det kommer fler överraskningar!


Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se
2 kommentarer:

  1. Intressant. Av bilderna att döma så liknar de glasen från Zalto ganska mycket. Kanske rentav är Zalto?

    SvaraRadera
  2. :) Mycket möjligt att det är Zalto och på vår Facebook sida kan man nog också se om det möjligtvis är Zalto. Handlavin på Facebook Med vänliga hälsningar Peder

    SvaraRadera