tisdag 30 oktober 2012

Munblåsta vinglas från Zalto

Zalto Burgundy med en kupa på 960 ml lyfter vita och röda viner.


Vi börjar nu med vinglasen som får vinälskarna att gå i spinn och glasen är fjäderlätta och munblåsta.


Jancis Robinson är en helt otrolig vinskribent och är på många sätt en förebild för mig. Många har nog även böcker hemma i bokhyllan från henne. Jancis har även blivit anlitad av den svenska staten och skriver i Financial times hur imponerad hon blivit av vinglasen från Zalto. Glasen är dom tunnaste samt finaste glas hon kommit över.Man skulle kunna fortsätta och fylla detta inlägg med otroliga citat som blivit sagda om de munblåsta vinglasen från Zalto men då skulle detta inlägg bli väldigt långt och allt om glasen finns att läsa på www.zaltoglas.se istället.

När tidningen Stern hade en stor blindtestning där man provade vinglas från 5-55euro så tog man in en stor jury. Juryn bestod av så många nyckelpersoner från andra glastillverkare så jag vågar inte nämna dem här. Är du nyfiken på vilka som ingick i juryn så finns blindtestningen att läsa här:

Det stora vinglastestet i Stern (pdf-format)


Handlavin.se tar med denna vinglas lansering och förändrar vinglasvärlden i Sverige. Vinglasen är som sagt munblåsta och får vinälskare, vinskribenter och även våra egna vingårdar att gå i spinn.Kända glastillverkare tar närmare 300 kronor för ett vinglas som är maskinblåst och våra vinglas från Zalto kommer ligga på 260-299 kronor beroende på modell/förpackning.
You, with a Zalto wine glass from me: Were Changing the wine glass world!


Glasen är följande:Zalto Bordeaux – Glasets höjd är 24 cm och kupan rymmer hela 765 ml. Glaset ger en otrolig spegel till viner som man vill lyfta fram och möter upp tanniner och potential så snyggt.Zalto Burgundy – Glasets höjd är 23 cm och kupan är gigantisk med sina 960 ml. Här får både röda och vita viner som är inbundna möjlighet att visa sin fulla potential och man blir kär i glaset vid första ögonkastet.Zalto Universal – Höjden är 23,5 cm, kupan rymmer 530 ml och är ett glas som fungerar med både röda och vita viner. Mineralrika viner älskar glaset och det blir underbart med de mineralrika vita vinerna från Wachau, Kamptal, Kremstal bland annat.Zalto White – Höjd 23 och rymmer 400 ml är ett glas som får vita viner som är mycket fruktdrivna och kan även användas till en del röda viner som inte har haft någon kontakt med ek.Zalto Sötvin – Höjd 23 cm och med sin volym på 320 ml så är det här sötvinernas älskling. Här trivs Tokajer, Sauternes, TBA, Beerenauslese och Eiswein som fisken i havet och glaset är så vackert.Zalto Champagne – höjd 24 cm och en rymd på 220 ml får de små fina bubblorna att resa sig fint i glaset och lyfter fram de finaste mousserande vinerna och Champagner.Samtliga Zalto glas som vi säljer finner man på http://www.handlavin.se/34-zalto-vinglas-munblastBor man i Stockholm och vill känna på glasen, jämföra med andra kända vinglasmärken i sin hand samtidigt så är man alltid välkommen att kontakta oss. Dessa vinglas från Zalto är inget man skäms över utan istället är mycket stolt att visa upp.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Grundare/Kundtjänst
Handlavin.se
070-595 7713

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar