måndag 12 augusti 2013

Wien 1070 - Distrikt 7Neubau - Distrikt 7 är ett litet distrikt med strax över 30 000 invånare och här hittar du bland annat MuseumsQuartier. Här hittar du bland annat Mariahilfer Strasse och Neubaugasse. Området har mycket små pubar och är ett populärt studentområde. Den stora VolksTheater och Justitieministeriet finner man även i den här stadsdelen och det är ett trevlig och mysigt område.Här hamnade jag för övrigt med Franz Schenider som driver vingården Artisan Wines på ett ställe med ganska modern men ändå inhemsk mat vid namn Glacis Beisl.
Det blev Wienerkorv gjort på Lamm och en fantastisk surkål och vi provade Riesling samt Grüner Veltliner. Det som är trevligt med Glacis Beisl är att det är väldigt bra priser på helflaskor av äldre årgång och en Grüner Veltliner från Kamptal av årgång 2001 kostade förslagsvis 45 euro (strax över 400 kronor).Eftersom det är i Österrike och inte i Sverige så anser man att det är din flaska när du köpt vinet och blir det för mycket med en hel flaska vin så får man gärna ta med sig vinet till hotellet eller sitt hem.

Det kan vara lite svårt att hitta Glacis Beisl eftersom det ligger precis ovanför den stora byggnaden MuseumQuartier och ingången är enklast från gatan ovanför Breite Gasse 4 eller så tar man trapporna upp och då är adressen Museumsplatz 1.

Deras hemsida finner man på:

http://www.glacisbeisl.at

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se
070-595 7713


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar