torsdag 5 november 2009

Möte med Hans Beck

Möte med våra vinproducenter
Hans Beck

Här ger vi en liten presentation av Hans Beck som är en av vingårdarna som Handlavin.se säljer viner från.

Hans Beck har arbetat hela sitt liv med vinproduktion och är mycket trevlig och sympatisk man som jag är mycket stolt över att ha lärt känna.

Fram till pensionen så var han källarmästare på det berömda Slottet "Schloss Halbturn" och ansvarade för vingården. Vid sidan om sitt arbete på slottet så har han även hela tiden drivit sin egna vingård och han har en liten produktion och äger den bästa marken när det gäller jordmån och klimat i Gols.

Hans Becks viner görs i en sådan liten produktion så de skulle inte kunna säljas i stora kvantiter. Det tillsammans med hans konstnärliga sinne för vinproduktion gör det till en mycket bra kvalitetsprodukt.

Vingården

Hans Becks vingård har en odlingsareal på 3 hektar och är en av de minsta i Gols.

2/3 av vingården är planterade med vitt vin och 1 / 3 med olika rödvinsdruvor.

Hans Becks riktlinjer

Kvalitet börjar i vingården. Därför ser vi till att vingården alltid har en ekologisk balans. Endast i ett friskt ekosystem, som kännetecknas av en rik växtlighet, djurliv samt jord utvecklas hälsosama vinstockar. Dessa utgör grunden för högkvalitativa viner.Bekämpningsmedel och gödningsmedel är vi mycket försiktiga med, då sådant kan medföra en urlakning i grundvattnet som vinrankan kan ta upp.

Vi arbetar mycket för övrigt med jorden mekaniskt, detta förebygger en överhettning av marken och vi låter ogräs växa vid behov för att vinrankorna inte skall bli övervattnade som i sin tur kan leda till skador på vinstockarna.

Vi arbetar mycket med uppbindning av vinrankorna och en baldakin av löst strukturerat lövverk främjar vinstocken och skadliga sjukdomar har svårt att finna möjligheter till att sprida sig, vilket främjar att man inte behöver använda kemiska medel.

Hans Beck förespråkar manuella skördar. Gröna druvor pressas omedelbart, blåa druvor krossas och får ha skalkontakt i en öppen fermentation. Denna jäsning sker mellan fem till tio dagar beroende på druvornas mognad.

I princip, utvidgas lätta, fruktiga vita viner i stora ekfat under tiden trögflytande vita viner får mogna i upp till ett år på ekfat. De röda vinerna får mogna i ekfat under ett år och faten består av små barrique (fat med fransk ek) och det sker malolaktisk jäsning.

Våra vingårdar

Alla våra positioner befinner sig på kanten av Neusiedlersjön. Sjön har en mycket gynnsam inverkan på klimatet. Detta gör att vi klarar av att hålla en konstant hög kvalitet.

Den andra stora faktorn som påverkar kvaliteten på vinet är jordmånen. Våra vingårdar ligger på både mild och varm jord bestående av sand och grus. Jorden är rik på mineraler som kännetecknar området.På vår bästa läge "Ungerberg" odlar vi druvsorten Sylvaner som är en inhemsk sort som med tiden föll mer och mer i glömska. Denna druvsort är idealisk för produktion av sötviner (Prädikatsweine) och vi kan vi fira med nationella och internationella framgångar.

Men även i området "Ungerberg" mognar våra Merlot druvor till högsta kvalitet.

Viner som Handlavin.se säljer av Hans Beck:

Vita viner

Grüner Vetliner Classic
Cuvée Heideboden
Chardonnay Exklusiv Oaked

Röda viner

Hans Beck Blaufränkisch
Merlot Exklusiv
Merlot Reserve 2007

Söta viner

Sylvaner Beerenauslese 2005
Sylvaner Ausbruch 2008
TBA Sylvaner 2002

Mousserande vin

Chardonnay & Blafränkisch Cuvée


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar