torsdag 5 november 2009

Möte med Schloss Maissau


Ursprunget till slottet Maissau går tillbaka till 1300-talet. Sedan 1537 har det varit i besittning av familjen Abensperg och Traun. Dagens utseende av slottet kommer från flera omvandlingar och en grundläggande renovering år 1870.

År 1114 hade redan i krönikor namnet Maissau nämnts. Vinodlingar här påverkas av ett extremt torrt klimat, men däremot bildas ett särskilt gynnsamt mikroklimat som är i skydd av det närliggande berget vid namn Manhartsberg.

De vingårdar som hör till slottet Maissau frodas på den sydöstra sluttningen av Manhartsberg.

Den unika marken ger en optimal terroir för odling av Grüner Veltliner.

Ewald Gruber och Josef M. Schuster som är vinexpert på det stora dryckesföretaget Del Fabro, har skapat "Schloss Maisau Grüner Veltliner" Genom att välja de bästa och de mognaste druvorna från den sydöstra sluttningen vid Manhartsberg. De har tillsammans lyckats skapa ett enastående vin som är långt utöver en klassisk Grüner Veltliner och har rankats bland Österrikes premium viner år efter år.Ewald Gruber är ett familjeföretag där en av sönerna Ewald Gruber jr. är källarmästare, utöver vingårdarna i Maissau har de cirka 70 hektar vingård. Ewald Gruber har gjort sina utbildningar i Klosterneuburg och haft långa vistelser i Australien och Nya Zeeland och sätter verkligen sin prägel på vinerna.

Hos Handlavin.se finner ni Ewald Gruber Juniors "Schloss Maissau Grüner Veltliner"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar