söndag 11 december 2011

ÄNTLIGEN!!! Systembolaget anmäls


Företaget Antipodes (Australian Wine Club) anmäler nu Systembolaget till konkurrensverket och det är något som är väntat. Systembolaget skyr inga medel för att få bort eventuella konkurrenter inför sin lansering av hemleverans och både nykterhetsrörelsen IOGT-NTO och Systembolaget har enligt artikeln i SvD den 12/12-2011 samarbetat för att få bort vinklubbarna som förmedlar betydligt mycket mer kvalitet än Systembolaget gör och inte har satsat på kvantitet framför kvalitet. 


Citat från SvD:
Nykterhetsorganisationen IOGT-NTO polisanmälde nyligen en rad vinklubbar, bland annat oss. Det rådde ingen tvekan om att den egentliga avsändaren var Systembolaget.


Jag kan bara hålla med om att det råder ingen tvekan om att IOGT-NTO och Systembolaget har samarbetat. Sen är detta självklart något som både Systembolaget och IOGT-NTO inte önskar att det skall komma fram i rampljuset. Systembolaget och IOGT-NTO har kramat varandra så mycket så att det nästan blir hångel. Men statistik är underbart och statistik kan ibland berätta sanningen som andra tiger om.Läs mitt tidigare inlägg i samband med anmälan mot oss vinlubbar (19 november) <---klicka här

Läs hela artikeln i SvD om anmälan av Systembolaget till konkurrensverket  <----- Klicka här

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se

4 kommentarer:

 1. Såväl Systembolaget som IOGT-NTO avvisar bestämt att "Systembolaget är den egentliga avsändaren". Om man då envist fortsätter att hävda detta krävs väl lite mer kött på benen än att de båda ett par gånger använt samma advokatbyrå eller att man utbytt information då och då?

  Med all respekt, det är ganska grava anklagelser att kasta på en fristående folkrörelse (som dessutom har en lång historia av att kritisera såväl staten som Systembolaget). Alla får självklart kritiseras, men jag kan tycka att det här är lite slarvigt.

  SvaraRadera
 2. Hej Pierre,

  Det är mycket som är slarvigt och det medvetna sätter att bunta ihop seriösa vinklubbar som betalar skatter i Sverige med oseriösa spritbutiker som inte ens har ett telefonnummer är ett medvetet val att skada vinklubbarnas rykte.

  Med tanke på Gergers svar som handlar om allt annat än anklagelserna i Opinion idag den 13/12-2011 så anser jag personligen att IOGT-NTO och Systembolaget inte är rentvådda.


  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/grundlost-och-osakligt-fran-vinimportor_6704981.svd

  SvaraRadera
 3. Det är en intressant debatt som kommit igång angående alternativen till Systembolaget (ni bl.a.).

  http://sentiamo.wordpress.com/2011/11/30/kritik-mot-internethandel-vacker-uppror/

  http://sentiamo.wordpress.com/2011/12/21/far-en-vinjournalist-vara-motstandare-till-monopolet/

  SvaraRadera
 4. Vem hade kunnat tro detta Sentiamo. Men det är lite som Berlin-muren som tillslut föll. Personligen tror jag bara att det här är en början och allt kommer leda till en vinvärld med ett bredare utbud av finewines.

  Mvh

  Peder

  SvaraRadera