onsdag 16 mars 2011

E-beställning hos Handlavin.seVarför skall man göra en E-beställning av vin när det finns fysiska butiker i hela landet. Det finns många fördelar med en e-beställning. När man gör en e-beställning hos Handlavin.se har man möjlighet att få vinet levererat hem till dörren. Vi har kunder i många ålderskategorier där en del är beroende av färdtjänst men ändå tycker om att njuta av ett glas gott vin. För boendes i Stockholm har man även möjlighet genom vårt hämtlager att få sitt vin utan att betala massa extra transportkostnader och får då ett litet SMS när vinet har anlänt till Sverige.

Upptäck fördelarna med e-beställning och vårt sortiment. Även om vi har viner som tillverkas i större produktion så har vi småskalig produktion. Vi har viner som har tillverkats i sådan liten kvantitet som 700 flaskor, en sådan liten produktion skulle aldrig hamna på butikshyllorna i Sverige.


Från en av våra producenter i Steiermark så är redan deras torra Gewürztraminer från 2007 slutsåld, men eftersom vi är en liten butik så lyckades vi få dem att plocka fram 12 flaskor av detta vin som dom sparat. Vi kan nu erbjuda någon/några av våra kunder detta innan det är slut för alltid.Krutzler Perwolff 2008 är ett annat bra exempel på ett vin som redan är slutsålt i många butiker i Österrike. Men genom handlavin.se's e-beställning så har vi fortfarande några flaskor kvar i lager och om dom inte blir sålda så kan vi alltid sälja dom för ett bra pris i Österrike. Krutzler är producenten med sina viner ifrån den järnrika jorden i Eisenberg som har fått vinjournalister i hela världen att skriva om dem. Däremot skriver man inte om viner i Sverige som inte finns på Systembolagets hylla även om det finns några vinskribenter som skiljer sig från mängden.

Alkoholskatt och moms

Sedan ett par år tillbaka så kan man själv importera viner om man betalar alkoholskatt, men eftersom Handlavin.se är registrerade hos Skatteverket för punktskatt så tar vi hand om och ser till att alkoholskatten blir betald och det är något som annars kan vara en ganska krånglig procedur. Men är det något speciellt ni önskar importera så är det alltid värt att att själv få en prisuppgift ifrån en vingård och själv betala alkoholskatten, då Systembolaget tar hutlösa priser för direktimport om man vänder sig till dem. Mer information om alkoholskatt vid införsel finner man på Skatteverkets hemsida.E-beställning är ett bra sätt att spara pengar och finna ett utbud mycket större än om man bara vänder sig till vanliga fysiska butiker. Det finns områden där jag själv vill handla i en fysisk butik, exempelvis en ostbutik eller inte minst vid grönsaksdisken.

Men hur roligt är det att gå och klämma på en flaska och studera etiketter när det ändå är innehållet som avgör om det är kvalitet eller inte. Du slipper dessutom bära hem vinet om du önskar. Det är även bevisat att man genom att inte ha fysiska butiker kan konkurrera prismässigt och e-handeln ökar för varje år som går. Vi konkurrerar inte med billiga viner som kostar 50 kronor, men det är inte vårt mål heller.  Vårt mål är att skapa en folkhälsa där man bryr sig mer om kvalitet än alkoholhalt och värdesätter den kärlek som en vinmakare har lagt ner på att ni skall njuta av en god flaska vin.

Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Supportansvarig Handlavin.se
070-595 7713

http://www.handlavin.se

Vinerna som näms i inlägget är:

http://www.handlavin.se/vita-viner/85-fruwirth-gewurztraminer-koasatefl.html

http://handlavin.se/roda-viner-/104-krutzler-perwolff-2008.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar