söndag 4 mars 2012

Fredagskött och "The Artisan"

Då är man hemma i storstan igen efter en helg ute på landsbygden. Det var en fantastisk avslutning på helgen att vakna med ett landskap som förvandlats till en värld av rimfrost. Fredagen bjöd på en riktig kött afton.

Det är relativt svårt att hitta i butiker i Sverige ett vin som är signerat av skaparen av vinet och som endast är tillverkat i 283 flaskor, men i fredags korkade jag upp "The Artisan" som vi även säljer i butiken. Vinet som består av 90 procent Merlot och 10 procent Zweigelt och när man korkar upp vinet är det mycket instängt. Vinet måste bara dekanteras och få syre och då öppnar det upp sig och blir en explosion. Vinet har mycket mörka körsbär och har en fantastisk struktur. Det är inte på något sätt oerhört strävt men det har enormt potential och med rätt lagring så skulle denna flaska kunna ligga i en källare utan vidare till år 2026.

Vinet har fått genomgå malolaktisk fermentering  och legat 19 månader på nya barriquefat.

Franz Schneider som arbetar hårt för att hålla nere CO2 utsläpp och brinner för miljö har här använt en speciell kork som heter DIAM 5 och för er som är intresserade av mer information om denna kork så finns det massor av information på DIAM's hemsida.  Diam-Cork.com <---- klicka här och sedan tittar man närmare på DIAM5 som är valet till detta finvin.Till vinet efter ett par timmars lutning serverades en hemgjord potatisgratäng med vispgrädde och pepparbiff. Hälten av vinet avnjöts med middagen och resten avnjöts till den gamla klassiska filmen "Arizona Junior" med Nicolas Cage.

 Hur ofta finner du ett vin som är signerat och tillverkat i 283 flaskor hos din lokala vinhandlare?Vinet "The Artisan" kostar 359:- men är verkligen värt sina  pengar om du söker efter viner som har tillverkats i en mycket liten kvantiet. The Artisan <---- klicka här för att komma till vinet.


Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar