torsdag 8 mars 2012

Vinriddarna i Stockholm


Cirka fem gånger om året så träffas den svenska sektionen av vinriddarna för provningar i Stockholm. Denna gång var det fem viner och tre stycken var från Österrike och sedan var det en sydafrikan och en fransman med.

Temat var Cuveér (blandningar) och denna gång var det tre stycken Österrikiska viner från handlavin.se's sortiment eftersom vi har det bredaste utbudet av röda viner från Österrike.

Det var Golser Merlot/Cabernet för 95:- och Gaudium RW 2006 129:- samt The Artisan 2009 för 359:-

Från den lokala vinhandlaren i Sverige så var det en Chateauneuf du pape för 199 kronor och Babylon's Peak från Sydafrika för 139 kronor.Det var inget vin som var dåligt på något sätt men det franska vinet var absolut inte prisvärt och för det priset så hittar man ingen riktigt bra Chateauneuf. Sydafrikanen var det man förväntar sig av en Sydafrikan och det fanns doft av Salami i vinet och det är inget som personligen tilltalar mig, men det var mycket delade åsikter kring detta under aftonen.

Den stora överraskningen var som jag misstänkte "The Artisan" 2009 som består av 90 procent Merlot och 10 procent Zweigelt och endast är tillverkat i 283 flaskor (signerade samt numrerade).

Mycket prisvärt var Gaudium RW från året 2006 som med sina 129 kronor är ett fantastiskt vin som är färdigt att avnjutas men absolut klarar att ligga ett par år till.

Golsers Merlot/Cabernet med sina ynka 95 kronor (billigare än i Österrike) lockar till köp då det känns som ett betydligt dyrare vin och visar verkligen upp att dessa två mycket vanliga franska druvor älskar jordmånen i Burgenland.


The Artisan var kvällens vinnare!


 Handlavin.se säljer samtliga sina viner inklusive svensk alkoholskatt och svensk moms.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar